Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорщина жорстко відповіла на пропозицію Люксембургу виключити її з ЄС

Угорщина жорстко відповіла на пропозицію Люксембургу виключити її з ЄС
У сусідній Закарпаттю Угорщині прокоментували пропозицію Жана Ассельборна, міністра закордонних справ Люксембургу, виключити Угорщину зі складу ЄС. Відповідь на такі заяви озвучив Петер Сіярто - міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини.

В оприлюдненій сьогодні заяві Сиярто зазначив, що угорці і тільки угорці мають право вирішувати, з ким вони хочуть жити, а з ким ні.

Коментуючи заяву міністра закордонних справ Люксембургу Жана Ассельборна про те, що Угорщину потрібно виключити зі складу ЄС, Сіярто заявив, що його колега “в минулому … вже показав себе інтелектуальним легкоатлетом”, і про нього можна точно сказати, що цей “пихатий проповідник” живе в декількох кілометрах від Брюсселя.

“Він хоче виключити Угорщину з ЄС”, – сказав міністр і додав, що “насправді він (Ассельборн) давно виключив себе з розряду серйозних політиків”.

На думку Сіярто, голова МЗС Люксембурга, будучи “класичним нігілістом”, невпинно працює над тим, щоб знищити європейську безпеку і культуру”.

“На відміну від таких (як Ассельборн), протягом своєї історії Угорщина завжди захищала Європу і робить це зараз. 2 жовтня угорці висловлять свою думку про незаконну міграцію, квоти Брюсселя, Ассельборна і таких, як він”, – додав міністр.

Він зазначив, що “угорці мають право бути почутими”.

“Вони і тільки вони мають право вирішувати, з ким вони хочуть жити, а з ким вони не хочуть жити. Ні чиновники Брюсселя, ні міністр закордонних справ Люксембургу не можуть позбавити їх цього права”, – зазначив Сіярто.

За словами голови угорської дипломатії, “трохи дивно, що Жан Ассельборн і Жан-Клод Юнкер – обидва родом з країни, де можлива податкова оптимізація – кажуть про спільний розподіл навантаження”.

“Але ми розуміємо, що це реально означає: Угорщина повинна взяти на себе тягар чужих помилок”, – резюмував він.

Цього, за словами Сіярто, уряд Угорщини не може допустити.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн в інтерв’ю виданню Die Welt заявив, що Угорщину потрібно виключити зі складу Євросоюзу.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: