Вхiд на сайт
Авторизацiя

МОН змінило навчальні програми для 9-11 класів

МОН змінило навчальні програми для 9-11 класівКолегія МОН схвалила 25 програм для 9 класу та доопрацьовані 9 програм для 10-11 класів.

У наступному році будуть друкуватися підручники для учнів 9-го класу, тому потрібно врахувати у нових підручниках історичні події, що відбулися в країні впродовж останніх років, йдеться на сайті МОН.

Усі оновлені програми відомство оприлюднило разом з порівняльними таблицями.

Найбільше змінилися програми з історії України та географії. Тепер у 9-му класі вивчатиметься також соціальна та економічна географія.

“Фактично програми переглянуті з україноцентричної точки зору. Події, що вивчаються в курсі історії України, повинні узгоджуватися з Європейською історією та історією сусідніх країн”, – зауважив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко.

Також Колегія МОН схвалила допрацьовані 9 програм для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Ці зміни в основному стосуються української мови у школах з викладанням мовами національних меншин. Фахівці розділили теми, що втратили актуальність і не мають практичного застосування в усному й писемному мовленні школярів.

Окрім того, 10 млн гривень із загального фонду МОН використають на встановлення ліцензійного програмного забезпечення для шкільних комп’ютерів, які отримала Україна в рамках Угоди з Урядом Китайської Народної Республіки.

“Дуже важливо, щоб китайські комп’ютери, які ми вже отримали на відповідальне зберігання, були забезпечені відповідним програмним забезпеченням, і щоб ми зробили це перед тим, як доставити їх у школи”, – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Також у прес-службі зазначили, що в рамках соціального проекту керівництво Китаю надало українським школам 23,5 тис. комплектів комп’ютерного обладнання. Зараз комп’ютери вже розмитнені і доставлені в Київ. Після встановлення програмного забезпечення, їх отримають близько 1 тис. шкіл.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: