Вхiд на сайт
Авторизацiя

Мирослав Дочинець презентував в Ужгороді новий роман (ФОТО)

Мирослав Дочинець презентував в Ужгороді новий роман (ФОТО)
«Мафтей. Книга, написана сухим пером», - саме під такою назвою відомий закарпатський письменник презентував нове літературне творіння. Зустріч відбулася сьогодні, 6 вересня, в Ужгородському прес-клубі.

«Написана книга із духу протесту. Останні три роки мандруючи Європою я намагався зрозуміти, ким є вони, і ким є ми. Ми не такі далекі від Європи. Може, вона і далека від нас, але ми в дечому є більшими європейцями. Книга «Мафтей…» - це книга про все: про головне, про людину, про пошуки себе, щастя, свободи, любові», - зазначає автор.

Протягом дев'яти місяців Мирослав Дочинець працював над твором. Сюжет детективний, довкола лінії розслідування розвиваються й всі інші.

«Головний герой – це якоюсь мірою наш Сковорода, наш Сократ, який може презентувати нас клітиною європейського організму», - каже літератор.

Роман вийшов друком три дні тому і вже перекладається іншими мовами. Написання «сухим пером» полягає в тому, що розповідь ведеться від головного героя, з його особливостями та мовою. Ось як його характеризує сам автор: "Всі дивляться в дзеркало і майже ніхто не заглядає за скло, за срібний покрив. А головна ж тайна там. Мафтей зазирнув..."

«Дуже, європейська, дуже русинська, це й дуже романтична історія, адже «любов буде переслідувати нас і в тих світах», - каже Мирослав Дочинець.

Літератор відповів на запитання журналістів і розповів про створення нового роману. Зазначив, що головним у сюжеті є сама людина, її ім’я, дім, те, чим живе, чого їй не вистачає.

Вже з перших сторінок читачам буде над чим замислитись, адже ключовою фразою книги є «Те, що ти шукаєш, знаходить тебе».

Владислав Чижич для Закарпатського кореспондента

Мирослав Дочинець презентував в Ужгороді новий роман (ФОТО)
Мирослав Дочинець презентував в Ужгороді новий роман (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: