Вхiд на сайт
Авторизацiя

Американська компанія займеться видобутком поліметалів на Закарпатті

Американська компанія займеться видобутком поліметалів на ЗакарпаттіАмериканська компанія Avellana Gold отримала 3 спеціальні дозволи на видобуток поліметалічної руди на Закарпатті та реалізовуватиме в Україні перший індустріальний проект з підземного видобутку металів, повідомила Державна служба геології та надр (Держгеонадра) в четвер.
"Це буде перший індустріальний проект такого високого рівня з підземного видобутку металів", - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з ним, керівництво Держгеонадр недавно провело офіційну зустріч з представниками Avellana Gold з метою обговорити основні умови співпраці і отримати гарантії його довгостроковості.

"Ми не маємо права на помилку. Зараз головне завдання для інвестора - це запуск проекту найближчим часом, який стане знаковим для міжнародного інвестора. А Україна, в свою чергу, повинна гарантувати стабільність умов співпраці мінімум на 10 років", - наводиться в повідомленні коментар глави Держгеонадр Миколи Бояркіна.

Відомство уточнило, що компанія не має потреби в фінансових гарантіях від України. "Avellana Gold готова інвестувати приватний капітал, але вимагає стабільних законодавчих гарантій", - наголошується в повідомленні.

На думку Н.Бояркіна, при успішній реалізації проекту можна розраховувати на запуск в Україні ще двох-трьох конкурентоспроможних проектів, які мають свої аналоги в Канаді, Австрії, Африці.

Згідно з інформацією на сайті компанії, вона зареєстрована на Кіпрі і займається придбанням, розвідкою і розробкою мінеральних ресурсів, в першу чергу, в Україні і сусідніх країнах Східної Європи.

"Компанія була заснована після революції" євромайдан "групою міжнародних інвесторів, які сприйняли події в Україні як провісник змін на інституційному рівні, які приведуть до більшої безпеки для інвесторів, що дозволило б залучити капітал, необхідний для рекапіталізації сектора гірської видобутку в Україні", - зазначає Avellana Gold.

У матеріалах компанії наголошується, що після двох років переговорів з приватними інвесторами і кількома великими компаніями було отримано і формалізований мандат на інвестиції в гірничодобувний сектор України.

Головою компанії є Брайан Саваж (Brian C Savage) - голова ради директорів Pioneer Management LLC, приватної компанії, яку він заснував у 2009 році для надання консультацій та інвестування в проекти і компанії зі сфери природних ресурсів. Він має 35-річний досвід роботи в галузі, є фінансовим радником Source Capital Group, а також виконавчим головою ради директорів Certified Minerals Limited - сформованої ним компанії для першого придбання та продажу касситерітових (олов'яних), колтанових (ниобиевих / танталітових) і вольфрамітових руд у дбайливої артілей, придбання мінеральних концесій в Конго. Крім того Б.Саваж - невиконавчий директор Amur Minerals Corporation, що котирується на AIM LSE компанії з розвідки і розвитку родовищ на Далекому Сході Росії.

Главою геологічних радників Avellana Gold виступає Чарльз Бодрі (Charles Beaudry) з досвідом роботи в Noranda, Falconbridge, Xstrata (зараз - Glencore), Iamgold Inc., Xmet Inc. ВІН є віце-президентом International Explorers and Prospectors Inc. з активами в Онтаріо, Квебеку і Нью-Брансвіку, а також директором Prospectors and Developers Association of Canada.

Українське представництво Avellana Gold очолює Микола Гожик, який раніше був головним інженером ТОВ "Закарпатполіметали", директором ГО "Сауляк". Він брав участь в оцінці резервів Мужіївського золото-поліметалічного родовища, Тарасівської титано-цирконієвого родовища, золоторудного родовища Сауляк.

Поліметалічні руди - природні комплексні мінеральні утворення, що містять ряд хімічних елементів, серед яких найціннішими компонентами є свинець і цинк, супутніми - мідь, срібло, золото, олово, вісмут та інші.

Интерфакс-Украина


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: