Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні стартував проект "Нова школа": коротко про головні новації в освіті (ВІДЕО)

В Україні стартував проект "Нова школа": коротко про головні новації в освіті (ВІДЕО)


Відсьогодні стартує проект "Нова школа", який вже назвали революцією у нинішній системі освіти. Над реформою майже рік працювали вчителі, батьки-активісти і фахівці Міносвіти.

Першими зміни мають відчути наймолодші. Учні початкової школи відтепер не зубритимуть всю табличку множення, читання більше не перевірятимуть на швидкість.

Дітям дозволять виправляти помилки в зошитах, писати олівцем, а червону ручку вчителям взагалі рекомендують не використовувати.

Крім того, оцінки відтепер стають конфіденційною інформацією, що стосуватиметься лише вчителя, учня та батьків.

Згідно з реформою, шкільна освіта збільшиться до 12 років. Профільні предмети та навіть рівень їхньої складності учні зможуть обирати самі.

Ще одне цікаве нововедення - "гроші слідують за дитиною". Так, на учня держава виділяє близько 8500 гривень та 25 тисяч на школяра з особливими потребами.

Якщо батьки вирішать віддати дитину до приватного закладу, держава спрямує ці кошти туди.

Дітям з особливими потребами це дасть шанс вчитися разом з однолітками у звичайних школах.

Своєю чергою, вчителям обіцяють повну академічну свободу, змогу готувати власні програми та обирати підручники. Щоправда, в Міносвіти попереджають: зміни в середній та старшій школі вводитимуть поступово. На їхнє втілення у життя знадобиться щонайменше десять років.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: