Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні з 1 вересня зросли тарифи на електроенергію

З 1 вересня помітно зростуть тарифи на електроенергію для населення. За розрахунками фахівців, українцям доведеться платити за світло в середньому на 25% більше. Причому це ще не останнє заплановане підвищення вартості електроенергії.

В Україні з 1 вересня зросли тарифи на електроенергію


Слід нагадати, що план поетапного підвищення тарифів на електроенергію впроваджено постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ще 22 лютого 2015 року. Згідно з документом, з 1 вересня нинішнього року найбільш економні міські споживачі, які витрачають до 100 кіловат-годин на місяць, будуть сплачувати 71,4 копійки за кіловат-годину, тоді як раніше вносили 57 копійок. При використанні від 100 до 600 кіловат-годин тариф зріс з 99 копійок до 1 гривні 29 копійок за кіловат-годину. Обсяг, що перевищує 600 кіловат-годин на місяць, буде обходитися в 1 гривню 63,8 копійки замість колишніх 1 гривні 56 копійок.

Тарифи для мешканців сіл та селищ встановлені такі ж, як для городян, ось тільки норми споживання інші. Зокрема, мінімальний місячний обсяг використання електроенергії для сільських жителів на 50 кіловат-годин вище - 150 кіловат-годин. Відповідно, друга категорія споживання становить від 150 до 600 кіловат-годин.

Крім того, більш низький тариф діє для багатодітних сімей які виховують прийомних дітей, а також дитячих будинків сімейного типу.

Наступний і останній, за запевненням уряду, етап підвищення тарифів на електроенергію запланований на 1 березня 2017 року.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: