Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стало відомо, наскільки ужгородські школярі будуть забезпечені підручниками

Стало відомо, наскільки ужгородські школярі будуть забезпечені підручниками
Завтра в Україні стартує новий навчальний рік. Не всі школи забезпечені книгами настільки, наскільки цього потребують. І навчальні заклади Ужгорода - не виняток. Але ситуація не критична:

– для початкових класів є на 80% від потреби;

– для 5-9 класів, за попередніми даними складала 69%, однак сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міської ради керівник управління освіти Оксана Бабунич повідомила, що надійшли всі необхідні, нові, щойно з видавництва підручники для 8 класів;

– для 10-11 класів – 98%.

У понеділок, 5 вересня, обласний департамент освіти буде проводити перерозподіл підручників, оскільки в Ужгороді найвища в області середня наповнюваність класів –якщо по Закарпаттю вона складає 14 учнів, то в нашому місті – 28,3. Крім того, на засіданні виконкому зазначалося, що цього року в навчальних закладах міста здобуватимуть освіту на 728 учнів більше, ніж торік, тому ситуація буде врегульовуватися.

Також міська влада Ужгорода наголошує: якщо будуть випадки, коли в навчальних закладах вимагають у батьків купувати підручники, посібники, робочі зошити чи іншу друковану продукцію поза тією, яка затверджена програмами міністерства, звертатися із заявами в управління освіти чи безпосередньо в міську раду Ужгорода. Про те, що це неприпустимо, наголошувалося вчора на колегії управління освіти керівникам закладів.

Додатково інформуємо, що на поточні ремонти в школах було виділено 1, 953 мільйони гривень, на дитячі садки – мільйон гривень. На виконання ремонтно-будівельних робіт і оновлення фасадів, дахів, реконструкцій систем опалення, водопровідних, каналізаційних мереж (розпорядником цих коштів є управління капітального будівництва) скеровано 21,2 мільйони гривень із міського бюджету. Тому міський голова Ужгорода Богдан Андріїв підписав розпорядження про заборону збирання коштів на ремонти, закупівлю меблів тощо з батьків.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: