Вхiд на сайт
Авторизацiя

НЕ пропустіть! На Закарпатті пройде масштабний міжнародний фестиваль (ПРОГРАМА)

НЕ пропустіть! На Закарпатті пройде масштабний міжнародний фестиваль (ПРОГРАМА)
Цими вихідними туристична Рахівщина прийматиме гостей з усього Закарпаття та зарубіжжя на міжнародному гуцульському фестивалі ,,Гуцульська бриндзя”. Організатори готують багато сюрпризів та навіть унікальний рекорд.

У ці вихідні всі дороги вестимуть до закарпатського Рахова. З 2 по 4 вересня у високогірному місті відбудуться одразу два фести - Міжнародний Гуцульський фестиваль і гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя”.

Міжнародний фестиваль гуцулів традиційно відбувається у восьми гуцульських районах Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської областей. Рахівщина прийматиме гостей вже вчетверте. Участь у фестивалі візьмуть і делегації з країн Європи: Румунії, Угорщини, Словаччини, Польщі, Литви, Білорусії, Німеччини.

Самодіяльні мистецькі колективи гуцульського регіону в рамках фестивалю змагатимуться за першість на семи сценах у декількох жанрах: пісенному, музичному, театральному, хореографічному. Райони представлять для участі колективи, основу репертуару яких складають співанки, коломийки, пісні і танці, драматичні твори, сюжети відеофільмів з життя гуцулів. Окрім мистецьких колективів кожен район представить виставку народних умільців, щоб показати кращі надбання краю у вишивці, різьбі по дереву та інших жанрах прикладного мистецтва.

Відкриють XXIII Міжнародний гуцульський фестиваль 3-го вересня звуками десятків трембіт. Планується встановити новий гуцульський рекорд - ,,Найбільша кількість трембіт на одній локації”, який буде внесено до Національного Реєстру Рекордів України.

У рамках міжнародного фестивалю відбудеться ХVI гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя”, який проводять у місті Рахів щороку, у першу неділю вересня. Це свято повернення вівчарів з полонин додому. Фестиваль демонструє справжні традиції гуцулів-полонинників – їх побут, ремесло, культуру, гостинність і здобутки.

Під час свята бриндзі громади Рахівщини змагатимуться в номінаціях: найкращі газда і газдиня садиби, народно-музичне мистецтво, роботи народних умільців, кращий ватаг, найкраща продукція вівчарства, найсмачніші гуцульські страви. Для гостей свята виступлять запрошені зірки української естради та професійні колективи. Серед них Народний артист України Василь Зінкевич, Заслужений артист України Василь Данилюк, Народний артист України Степан Гіга, Народна артистка України Лілія Сандулеса. Хедлайнером фестивалю стане транскарпатський етно-денс Luiku виконавець у стилі world music із живими інструментами. Це мікс кількох музичних культур транскарпатського регіону: української, турецької, польської, угорської, румунської та балканського краю.

Смачна автентична кухня, живий спів, народні танці та справжня гуцульська атмосфера чекають на вас у мальовничій Рахівщині!

НЕ пропустіть! На Закарпатті пройде масштабний міжнародний фестиваль (ПРОГРАМА)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: