Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нетипова ДТП: в Ужгороді велосипедист здійснив наїзд на 86-річного дідуся

Зазвичай, учасниками дорожньо-транспортної пригоди є велосипедисти, пішоходи й водії, причому останні, у переважній більшості випадків, є винуватцями дорожніх ситуацій. Проте, суддею Ужгородського міськрайонного суду притягнуто до відповідальності саме велосипедиста, який грубо порушуючи правила дорожнього руху здійснив наїзд на пішохода, чим спричинив йому середньою тяжкості тілесні ушкодження.

Нетипова ДТП: в Ужгороді велосипедист здійснив наїзд на 86-річного дідуся


Так, на початку липня, ужгородець, керуючи велосипедом здійснив наїзд на 86-річного дідуся. Подія відбулася в пішохідній частині міста, тож велосипедист порушив заборону рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках.

В судовому засіданні встановлено, що велосипедист після вчинення наїзду на пенсіонера, з місця події зник й допомогу не надав. Тілесні ушкодження, що виникли внаслідок ДТП спричинили довготривале, понад місяць, лікування потерпілого, а також заподіяли йому матеріальні збитки у розмірі 10 тисяч гривень.

Потерпілий стверджує, що порушник у скоєному не розкаюється, оскільки не тільки не відшкодував витрати на лікування, а й не попросив вибачення.

Враховуючи вищевказані обставини, суд призначив велосипедисту покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки, звільнивши особу від реального відбування покарання з іспитовим строком на той самий строк.

Тож, шановні громадяни, пам’ятайте, порушення правил дорожнього руху велосипедистами, перехід пішоходами вулиць у невстановлених для цього місцях чи при забороняючому сигналі світлофора тощо, може спричинити тяжкі наслідки для потерпілих. В такому разі, винуватців буде притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого статтею 291 Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: