Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені виявили новий небезпечний побічний ефект фастфуду

Західний раціон, що складається з солодкої і жирної нездорової їжі, збільшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера – виявило нове дослідження американських вчених.

Вчені виявили новий небезпечний побічний ефект фастфуду


Як виявилося, у американців вище ризик (порівняно з більшістю інших національностей) розвитку дегенеративного розладу головного мозку, який тримається на такому рівні вже багато років. Вчені припустили, що в цьому винна західна дієта, яка підвищує рівень холестерину, а також ризик хвороби Альцгеймера, передає "Сегодня".

Вживання фаст-фуду підвищує рівень амілоїдних бляшок, які асоціюються з підвищеним ризиком розвитку хвороби Альцгеймера. Ці бляшки створюють "завали в головному мозку", що призводять до захворювання.

Таке відкриття зробили вчені з Сан-Франциско (США), результати дослідження опубліковані в журналі American College of Nutrition.

За словами вчених, спостереження вказують на те, що західний стиль харчування, особливо великий вміст м'яса в ньому, підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Дослідники стверджують, що середземноморська дієта вдвічі зменшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера порівняно із західною дієтою, а традиційні дієти таких країн, як Індія, Японія і Нігерія, які характеризуються дуже низьким споживанням м'яса, дають додаткове 50% -ве зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера.

Вчені провели дослідження, як зміна дієти в різних країнах впливає на поширення хвороби Альцгеймера. Вивчалися 10 країн (Бразилія, Чилі, Куба, Єгипет, Індія, Монголія, Нігерія, Республіка Корея, Шрі-Ланка і Сполучені Штати).

В результаті дослідження виявилось, що перехід в будь-якій країні на західний стиль харчування збігався з підвищенням швидкості поширення хвороби Альцгеймера.

Вчені попереджають, що головні "винуватці" в хворобі Альцгеймера – це м'ясо, яйця і молочні продукти з високим вмістом жиру, якими не варто зловживати. А харчування, багате цільнозерновими продуктами (кашами), фруктами, овочами і рибою, пов'язане зі зниженням ризику даного захворювання. Крім того, вища кількість вітаміну D також пов'язана зі зниженням ризику розвитку хвороби Альцгеймера.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: