Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені виявили, що гра на планшеті допомагає заспокоїтися не гірше, ніж ліки

Французькі вчені з'ясували, що мобільні пристрої дозволяють знизити рівень тривожності пацієнтів перед операцією.

Вчені виявили, що гра на планшеті допомагає заспокоїтися не гірше, ніж ліки


В рамках дослідження французькі вчені зібрали дітей у віці 4-10 років, які мали пройти хірургічну операцію. Їх розділили на дві групи. Учасникам першої перед операцією давали заспокійливе. Інші діти отримували можливість пограти в ігри на iPad протягом 20 хвилин перед анестезією.

Кожен учасник пройшов через процедуру оцінки тривожності, яку проводили 2 психолога. Оцінювання проходило після прибуття в госпіталь, розлучення з батьками, а також під час та після анестезії. Крім того, вчені оцінювали рівень тривожності батьків.

З'ясувалося, що рівень тривожності дітей в обох групах був практично однаковим.

"Наше дослідження показало, що тривожність дітей та батьків перед анестезією була однакова як при використанні заспокійливого, так і при використанні iPad, - розповів один з авторів дослідження Домінік Шассар. – iPad або будь-який інший планшет можна використовувати в дитячій хірургії в якості нефармакологічного інструменту для зменшення передопераційного стресу без седативного ефекту".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: