Вхiд на сайт
Авторизацiя

За сепаратиську промову мешканець Закарпаття може сісти на 10 років

За сепаратиську промову мешканець Закарпаття може сісти на 10 років


Генеральна прокуратура України повідомила про резонансний випадок, що мав місце у Закарпатській області.

За повідомленням ГПУ, прокуратура Закарпатської області направила до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який у Мукачеві закликав "від’єднати території Закарпатської області від України".

Закарпатець виступив з промовою 15 березня біля обеліску жертвам угорської революції 1848-1849 років.Там проходив мітинг, присвячений річниці угорської революції.

Чоловік закликав змінити адміністративно-територіальний устрій країни, від’єднати територію Закарпатської області від України, яка за його словами, була незаконно до неї приєднана, розповіли в ГПУ.

"Він намагався розпалювати національну ворожнечу, наполягаючи на начебто ворожому ставленні влади до корінного населення Закарпаття", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Проти нього відкрили справу за ч. 2 ст. 110 КК України, яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: