Вхiд на сайт
Авторизацiя

В ЄС звинуватили українську владу в блокуванні безвізового режиму

Україна не завершить виконання умов Євросоюзу для скасування віз без повноцінного запуску системи електронного декларування.

В ЄС звинуватили українську владу в блокуванні безвізового режиму


Таку заяву 25 серпня зробив посол ЄС в Україні Ян Томбінський під час зустрічі з журналістами.

"Я завжди говорив (представникам влади): робіть реформи, а не імітуйте процес! Ми втратили 8 місяців на створенні НАЗК. Чому? Хто знає. Нам обіцяли, що агентство заробить ще 8 місяців тому", - пояснив він.

"Наразі досягнуто всіх елементів, необхідних для скасування віз, окрім питання електронних декларацій. І це питання до України - виконати останній елемент, необхідний для того, щоб отримати безвізовий режим", - наголосив посол.

Томбінський не бачить можливості для ЄС вплинути на цей процес. "Є межа нашого впливу, і якщо хтось хоче нашкодити собі - то що ми можемо зробити?" - поставив він зустрічне запитання.

"Невелика група людей тримає в заручниках всю Україну, блокуючи введення безвізового режиму", - додав він, зазначивши, що із сумом сприймає те, що Україна ще не виконала всі умови і через це досі не отримала безвізовий режим.

15 серпня в Україні офіційно запустили систему електронного декларування, що є однією з умов для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Зроблено це було без необхідного сертифіката і з технічними помилками.

Всі недоліки в системі електронного декларування влада зобов'язалася виправити до 1 вересня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: