Вхiд на сайт
Авторизацiя

У МЗС знову пояснили, чому не розривають дипвідносини з РФ

Міністерство закордонних справ пояснює збереження дипломатичних відносин з Росією необхідністю захисту громадян України, які там проживають, та звільнення політичних в'язнів.

У МЗС знову пояснили, чому не розривають дипвідносини з РФ


Про це сказав журналістам директор департаменту політики та комунікацій МЗС Олексій Макєєв.

"У Російській Федерації дипломатичні та консульські установи здійснюють найважливіші завдання: захист громадян, захист політв'язнів, і ми робимо все можливе для цього... Ми будемо зберігати присутність саме тому, що нам необхідно дбати про мільйони українців, які живуть і працюють у країні-агресорі, і щоб визволяти наших громадян", – сказав Макєєв.

Він зазначив, що в консульські установи тільки в Росії щодня надходить понад 100 звернень від громадян України.

Макєєв додав, що через російську пропаганду проти України, дипломати змушені працювати у надзвичайно складних умовах: майже щодня їм надходять погрози, траплялися і напади.

Як відомо, минулого тижня глава МЗС Павло Клімкін також заявляв, що Україна не планує розривати дипломатичні стосунки з Росією.

Раніше міністр зовнішніх справ Росії Сергій Лавров також запевнив, що мова про розрив дипломатичних відносин не йде.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: