Вхiд на сайт
Авторизацiя

DISCOVERY в Ужгороді: в Мережі опубліковано ВІДЕО зміїної трапези на Ужі

Закарпаття, край доволі багатий на змій, проте однозначно стверджувати чи йде збільшення їх популяцій доволі важко. Перш за все тому, що у нас практично немає спеціалістів, які б постійно відслідковували ареал їх існування. Останніми роками ситуація склалась так, що плазуни просто перестали ховатись, як це було раніше. Зміна клімату, яка вже відчутна кожному, зумовила пересихання великої кількості природніх малих водойм у Карпатах.
DISCOVERY в Ужгороді: в Мережі опубліковано ВІДЕО зміїної трапези на Ужі

У спеку багато людей рятуються від спеки на берегах річок. Багатьох своїм виглядом можуть налякати вужі, яких цього року стало помітно більше. Їх можна побачити як у воді, так і на березі, адже ці змії гарно плавають та пірнають.

У нашій місцевості зустрічаються два види вужів – звичайний та водяний. Характерною ознакою звичайного є дві плями білуватого, жовтого або яскраво-оранжевого кольору за головою (так звані «вуха»). Вуж звичайний на літо переселяється поближче до води. Селиться у заростях чагарників, заплавах річкових долин. Ці змії добре пірнають і плавають. Їх максимальна активність припадає на першу половину дня, коли плазун полює. А ввечері вуж звичайний може залізти на кущ, щоб погрітися у промінні вечірнього сонця.

А у водяних вужів «вух» немає. Їх відрізняють темні плями на спині, розташовані у шаховому порядку. Їх часто можна побачити у річках під камінням.

Фахівці кажуть: вужів розвелося чимало через спекотну погоду та тому, що на полях поблизу берегів побільшало корму для плазунів – мишей. Окрім гризунів, вужі харчуються жабами і рибою.
Андрій Дідун встиг зафіксувати зміїну "трапезу" і виклав відео в мережі:

DISCOVERY в Ужгороді!
Боздошський парк!
Прогулка із собачкою на річці)))

Опубликовано Андрій Дідуном 13 августа 2016 г.


Місцеві мешканці часто жорстоко знищують вужів, приймаючи їх за отруйних. Але боятися їх не варто: ці змії не становлять небезпеки для людей.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: