Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прокуратура запобігла незаконній передачі земельної ділянки ужгородського "Авангарду"

Вищий господарський суд України підтримав доводи прокуратури і скасував судові рішення місцевого та апеляційного господарських судів

Прокуратура запобігла незаконній передачі земельної ділянки ужгородського "Авангарду"


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Вищий господарський суд України у серпні 2016 року підтримав доводи прокуратури викладені у касаційній скарзі та скасував судові рішення місцевого та апеляційного господарських судів, які відмовили у задоволенні позову про визнання недійсними та скасування рішень сесії Ужгородської міської ради, на підставі яких Національним банком України оформлено право постійного користування земельною ділянкою стадіону «Авангард» площею 0,44 га.

Ухвалюючи таке рішення суд касаційної інстанції звернув увагу на неповноту досліджених судами попередніх інстанцій обставин справи, яка має бути виправлена при її новому розгляді судом.

Адже за змістом національного законодавства територія стадіону «Авангард» відноситься до земель рекреаційного призначення.

Дана ситуація стала можливою внаслідок того, що певні уповноважені органи самоусунулись від належного виконання своїх повноважень, що призвело до відчуження частини земель рекреаційного призначення та втрати цілісності території, значимого в межах області спортивного закладу – Стадіону «Авангард», загальною площею 12 га.

У зв’язку з тим, що за технічною документацією, через неправомірність дій відповідних органів, землі стадіону не мали статусу рекреаційних, міська рада змогла відчужити частину земельної ділянки об’єкту фізичної культури та спорту, незважаючи на дію мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах.

Прокуратура області і надалі принципово відстоюватиме інтереси міста і її мешканців, оскільки зменшення земель рекреаційного призначення не сприяє відпочинку населення, туризму та проведення спортивних заходів.





Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: