Вхiд на сайт
Авторизацiя

В яких випадках здорові звички можуть завдати шкоди організму

Правильне харчування і здорові звички не завжди приносять організму тільки користь. Якщо ними зловживати, то можна серйозно нашкодити собі.

В яких випадках здорові звички можуть завдати шкоди організму


Багато клітковини в раціоні

Клітковина дуже корисна і потрібна нашому організму щодня. Вона допомагає їжі рухатися по харчовим проходах, спрощуючи тим самим процес її перетравлення. Якщо клітковини буде недостатньо, можуть виникнути такі проблеми, як запор, уповільнення обміну, і, отже, набір зайвої ваги.

Однак якщо клітковини буде занадто багато (і в той же час мало жирів), то відходи травлення будуть ставати занадто твердими, а походи в туалет будуть супроводжуватися болями, а також може загостритися гастрит і геморой.

Вегетаріанство


Нестача білка буває небезпечною для здоров'я. М'ясо містить поживні речовини, які не можна отримати з рослинної їжі. Одним з найвідоміших таких речовин є вітамін B12, життєво необхідний для людини. За деякими даними, нестачею цього вітаміну страждають до 90% всіх веганів, які не вживають в їжу взагалі ніякі продукти тваринного походження. Ті, хто їсть молочні продукти або яйця, мають джерело цього вітаміну.

Велика кількість води

Вода - одне з перших правил здорового харчування, проте не всі п'ють її правильно. Воду потрібно пити не раніше. ніж через 30-40 хвилин після прийому їжі (вода розбавляє шлунковий сік, що негативно позначається на процесі травлення) і невеликими порціями протягом усього дня, а не згадувати про те, що потрібно випити воду, і за раз випивати півлітра.

Потрібно пити за бажанням з урахуванням норми і пори року. Влітку пити слід більше, щоб не допустити зневоднення.

Оливкова олія

Сама по собі оливкова олія дуже корисна і смачна, але вживати її слід в чистому вигляді: як заправку для салату, як каші і т.д. Але смажити на ній не можна. При сильному нагріванні вона втрачає свої властивості, і навіть при 200 градусах перетворюється на шкідливі канцерогени.

Надмірна дезінфекція


Миючі та чистячі засоби, які ми використовуємо для прибирання квартир, часто містять велику кількість шкідливих хімічних добавок, які у великій кількості небезпечні для здоров'я. Намагайтеся робити прибирання із застосуванням миючих засобів не частіше двох разів на тиждень.

Надлишок вітамінів

Чим більше вітамінів, тим краще - думають багато. Але це не так. Надмірна кількість деяких вітамінів може завдати шкоди здоров'ю. Прикладами таких вітамінів є вітамін А і Е. При своїй надмірній концентрації в організмі вони здатні провокувати рак, який є самим страшним захворюванням сучасності. А відбувається це тому, що ці вітаміни перевантажують імунну систему.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: