Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кому і на скільки можуть підняти зарплату в Україні (ІНФОГРАФІКА)

Кому і на скільки можуть підняти зарплату в Україні (ІНФОГРАФІКА)
Незважаючи на зростання безробіття і складнощі з новими робочими місцями, більшість “білих комірців” в Україні готові зважитися і почати пошуки більш цікавого і високооплачуваного місця. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua кожен другий іноді замислюється про звільнення, а кожен п’ятий – вже за крок до заяви “за власним бажанням”.

Що штовхає працюючих фахівців шукати нову роботу і кому з них простіше працевлаштуватися з підвищенням зарплати, розповіли HR-експерти.

Кому і на скільки можуть підняти зарплату в Україні (ІНФОГРАФІКА)


“У зв’язку з інфляцією і подорожчанням життя фінансове питання стоїть перед українцями дуже гостро. Тому не дивно, що низький розмір зарплати та відсутність перспектив її підвищення є головним чинником у прийнятті рішення про зміну роботи”, — розповіла керівник експертно-аналітичного центру hh.ua Катерина Мащенко.

На другому місці — відсутність перспектив кар’єрного зростання, що також впливає на можливість заробляти більше. Роботою без просування кар’єрними сходами незадоволені трохи менше третини опитаних і ще стільки ж не задоволені умовами праці. Трохи менше п’ятої частини вказали на відсутність можливостей особистісного росту.

Кому і на скільки можуть підняти зарплату в Україні (ІНФОГРАФІКА)


Не останню роль у прийнятті рішення про звільнення відіграють відносини з колегами і керівництвом. Кожен шостий почне шукати нову роботу в разі розбіжностей з начальником, а кожен сьомий – якщо будуть натягнуті стосунки в колективі.

Як і очікувалося, найбільш впевнені у своєму успіху жителі столиці. Рідше вірять у можливість знайти роботу з підвищенням зарплати в регіонах. На думку “білих комірців”, найпростіше працевлаштуватися з підвищенням зарплати в IT-галузі і у сфері телекомунікацій, у сфері B2B, а також у медико-фармацевтичній галузі.

Найбільше шансів знайти місце з більш високим рівнем з/п в галузях, де існує дефіцит професійних кадрів. На українському ринку праці зараз затребувані швачки, кухарі, водії таксі (бажано зі своїм авто), оператори колл-центрів, менеджери з продажу, різноробочі, бармени і офіціанти.

“Якщо виділити топ-5 сфер, де зараз потрібні люди і готові запропонувати непогані гроші, то це керівники, айтішники, “продажники”, маркетологи і рекламщики”, — говорить Тетяна Пашкіна.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: