Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чому не можна давати дітям пробувати алкоголь

Діти, яким батьки дозволяють випити ковток вина на святах і громадських заходах, швидше за все, почнуть зловживати алкоголем в підлітковому віці

Чому не можна давати дітям пробувати алкоголь


Дослідження американських вчених з Університету Брауна показало, що діти, які спробували спиртне у віці 11 років, в п'ять разів більш імовірно регулярно вживали алкогольні напої в старшому віці, ніж їх однолітки, які не пробували алкоголь в ранньому віці, пише "Сегодня".

Дослідження було проведено в США, де, як кажуть вчені, деякі батьки намагаються зменшити привабливість спиртного для дітей, знявши табу на його вживання.

Згідно такій моделі, батьки дозволяють дітям вживати алкоголь під контролем в домашніх умовах. Але висновки фахівців свідчать про зворотне - такий метод може тільки нашкодити дитині.

Попередні дослідження показали, що ставлення батьків є одним з найбільш важливих факторів, що впливають на те, коли підлітки починають пити.

Так, було встановлено, що школярі, які регулярно бачили батьків, які випивали вдома, вжили свій перший алкогольний напій у віці до 13 років.

У нинішньому дослідженні взяли участь 560 учнів середніх шкіл, які періодично обстежувалися протягом трьох років. На початку шостого класу - близько 11 років - майже 30% школярів заявили, що вони пробували спиртне.

У більшості випадків їх батьки дозволяли їм спробувати алкоголь в гостях або по іншим особливих випадках. До моменту настання 14-15 років один в чотирьох підлітків, які мають досвід споживання алкоголю, став регулярно вживати спиртне в порівнянні з 6% тих, чиї батьки не заохочували вживання алкоголю.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: