Вхiд на сайт
Авторизацiя

Мінфін так і не надав механізму розв’язання актуальної для Закарпаття проблеми "пересічки"

Міністерство фінансів України надало офіційну відповідь на звернення Геннадія Москаля щодо правового врегулювання процедури перетину кордону власниками автомобілів з іноземною реєстрацією («пересічниками»).

Мінфін так і не надав механізму розв’язання актуальної для Закарпаття проблеми "пересічки"


Як відомо, теперішнє оформлення «пересічників» суперечить підписаній Україною Стамбульській конвенції, яка регламентує порядок тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією на територію інших країн.

Як зазначається у відповіді, Мінфін неодноразово опрацьовував пропозиції щодо внесення змін до Митного кодексу України з питань тимчасового ввезення та транзиту легкових автомобілів, які в цілому не узгоджувалися з положеннями Стамбульської конвенції, сторонами якої є 65 країн, Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур (Кіотска конвенція), сторонами якої є 114 країн, та Митного кодексу ЄС.

Однак механізму розв’язання цієї актуальної для Закарпаття проблеми, яка викликає напругу на Державному кордоні, так і не надано.

Законопроект про внесення змін до законодавства України з метою спрощення чи скасування «пересічки», як і раніше, знаходиться у Верховній Раді України без руху.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: