Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Мукачівську міську та Великоберезнянську районну ради подано адміністративні позови

Закарпатська облдержадміністрація подала в Мукачівський міськрайонний суд адміністративний позов на Мукачівську міську раду про визнання незаконним і скасування рішення міськради про продаж земельної ділянки автовокзалу.

На Мукачівську міську та Великоберезнянську районну ради подано адміністративні позови


Про це повідомив голова ОДА Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що 23 червня цього року Мукачівська міськрада, дала дозвіл на продаж ділянки загальною площею 1,6984 гектара території Мукачівського автовокзалу за ціною 582 гривні за один квадратний метр.

– Земля передана з комунальної власності у приватну з грубим порушенням законодавства, – йдеться в адміністративному позові. – Адже ділянки державної чи комунальної власності, у тому числі з розташованими на них об’єктами нерухомого майна, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах).

Покупець, що придбав ділянку, не має жодних прав чи підстав на викуп землі саме в такій конфігурації та площі – з дорогами та землями загального користування. Питання передачі землі, яка належить територіальній громаді, не погоджувалось уповноваженим на це органом – земельною комісією Мукачівської міської ради. Більше того, ця комісія не рекомендувала приймати відповідне рішення через явні порушення. У рішенні міськради та додатку до нього є розбіжності, а саме – відсутність арифметичного пояснення загальної вартості земельної ділянки (експертної та договірної).

Обласна держадміністрація подала адміністративний позов також на Великоберезнянську районну раду, яка 22 червня цього року своїм рішенням визнала незадовільною роботу Ужанського національного природного парку.

– Чинним законодавством Великоберезнянська районна рада не наділена повноваженнями надавати оцінки роботі національних природних парків, які входять до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів України. – йдеться в позові. – Тому рішення райради прийняте з перевищенням повноважень і грубими порушеннями Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про природно-заповідний фонд України».

Облдержадміністрація просить Великоберезнянський районний суд визнати протиправним і скасувати рішення райради «Про роботу лісогосподарських підприємств району щодо раціонального та ефективного використання лісових ресурсів» у частині визнання роботи Ужанського національного природного парку незадовільною.

"Органи місцевого самоврядування повинні діяти виключно в межах своєї компетенції, встановленої Конституцією та Законами України, а не займатися фінансовими махінаціями чи самодіяльністю. Якщо вони не робитимуть це з власної волі, дотримуватися законодавства їх примусить суд",- коментує адміністративні позови голова ОДА Геннадій Москаль.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: