Вхiд на сайт
Авторизацiя

Наніч: найкращі рецепти відмінного сну

Наніч: найкращі рецепти відмінного сну
Запашна ванна, подушка з травами не є новими порадами для покращення сну. Однак нижче можете знайти і щось нове, наприклад, кріп. Ви знали?

Запашна ванна

Немає кращого засобу розслабитися і відпочити після важкого дня, ніж тепла ванна. А якщо додати у воду трохи трав, то сон прийде дуже швидко, буде міцним і приємним. Десь через годину після вечері наповнюєте ванну водою. Температура - 37-38 градусів. Розводьте у воді по 50 г настою календули, меліси, материнки. Приймати ванну не більше 20 хвилин. Після цього відразу лягайте в ліжко.

Ванна сама по собі, навіть без добавок, прекрасний засіб для розслаблення і зняття напруги. Лікарські трави тільки підсилюють її позитивний ефект. При цьому у воду можна додавати не тільки ті трави, які вказані в цьому рецепті, але й інші, наприклад, ті, чий аромат вам подобається найбільше. Хтось любить ванну з ромашкою, а хтось - з пелюстками троянд. І та і інша ванна допоможе відпочити і міцно заснути.

Подушка з травами

Коли у мене безсоння, я не п'ю ні снодійного, ні інших засобів. Я вдихаю цілющі аромати трав. Набиваю подушку подрібненими шишечками хмелю і прекрасно на ній сплю. Можна зашити ті ж самі шишечки в маленький мішечок з нещільної тканини і покласти під подушку. Але не тільки хміль допомагає мені заснути. Швидкий і міцний сон викликають ромашка, хвоя сосни, ліщина. Всі ці інгредієнти я також кладу в наволочку або в мішечок під подушку.

Чудовий, абсолютно безпечний засіб. Всі зазначені рослини містять ефірні масла, які при вдиханні заспокоюють і присипляють.

Цілющий кріп

Звичайний кріп володіє багатьма корисними властивостями. Нещодавно дізналася про те, що він допомагає при безсонні. Моя сестра кожен день перед сном випиває по 1 склянці укропного чаю і після цього спить як убита. Вона заливає 1 ст. л. подрібненої трави склянкою окропу і настоює. Коли немає свіжого кропу, заварює насіння. 2 ч. л. подрібненого насіння настояти 2 години в 2 склянках окропу. Пити потрібно по півсклянки 3 рази на день до їжі і 1 склянку на ніч.

Т. Т.: Кріп містить ефірні масла, які знімають напругу і сприяють хорошому сну. Крім цього настій трави кропу поліпшує апетит і допомагає при початковій стадії гіпертонічної хвороби. Заварені насіння кропу - відхаркувальний засіб.

М'ята + часник

Якщо ви страждаєте від безсоння, не раджу пити снодійне - воно допомагає лише протягом якогось часу, дозу доводиться постійно збільшувати, а потім ліки і зовсім перестають діяти. Все це я випробувала на власному досвіді: чого тільки не пила, але реальний ефект вийшов лише від одного засобу. І це не якісь дорогі пігулки, а простий народний рецепт. Тепер я рекомендую його всім: потрібно з ранку заварити 2 повні чайні ложки подрібненого листя м'яти в півстакані окропу. Увечері процідити і додати до нього чайну ложку часникової настоянки, яку теж готують самостійно. Рецепт настоянки: 70 г часнику подрібнити до кашки, додати сік п'яти лимонів, перемішати, злити в банку з широким горлом, зав'язати марлею в два шари. Через добу настоянка готова. Суміш м'ятного настою і часникової настоянки потрібно приймати по столовій ложці перед сном. Зберігати готову суміш потрібно в холодильнику, але не під кришкою, а під марлею - запаху від неї зовсім немає.

Рецепт спірний. Це зібрання абсолютно різних інгредієнтів, кожен з яких корисний і безпечний. Але я не впевнена, що разом вони дадуть усипляючий ефект. Добре, що засіб допомагає автору, але гарантій того, що воно допоможе іншим, немає.

Настій полину


Дочка вступала в цьому році в інститут. Таке навантаження, стільки нервів! Я навіть за неї переживала. У результаті у нас обох трапилося безсоння. Ляжемо спати і перевертається з боку на бік. Потрібно було вживати заходів. Подруга порадила пити полиновий настій. Ми спробували, і він нам допоміг. Відмінно засинали, прокидалися відпочилі та повні сил. Дочка отримала гарні оцінки і тепер навчається на першому курсі. Рецепт нескладний: 1-2 ст. л. коренів або трави полину звичайного настояти в 2 склянках окропу протягом 2 годин. Пити перед сном.

З усіх представлених тут рецептів цей, на мій погляд, найбільш хороший. Полин - кращий засіб для боротьби з безсонням. Від себе хочу додати ще один спосіб приготування снотворного з цієї рослини. Олія з насіння полину: зібрані восени (жовтень - листопад) насіння подрібнюють в кавомолці, заливають рослинним маслом у співвідношенні 1:4, настоюють 1 тиждень у темному місці, щодня збовтуючи. Після цього масло треба процідити. Приймати по 1-2 краплі на шматочку цукру 2-4 рази на день для заспокоєння і зняття напруги, для снодійного ефекту дозу слід збільшити в 3-5 разів.

Валеріана для хорошого сну

Розмінявши сьомий десяток, я зіткнувся з проблемою, знайомою багатьом літнім людям. Пропав сон. Вирішив лікуватися самостійно, не вдаючись до снодійного. Результати перевершили всі мої очікування. Пропив місяць настій з валеріани, рецепт якого підказала мені старовинна приятелька, я став спати як немовля. Всім, кого мучить безсоння, настійно рекомендую спробувати мій спосіб лікування. Покласти 2 ст. л. сухих подрібнених коренів і кореневищ валеріани в емальовану каструлю, залити 0,5 л окропу, витримати під кришкою на киплячій водяній бані 15 хвилин. Настояти до охолодження, процідити, залишки віджати в настій, додати кип'яченої води до початкового об'єму. Приймати по півсклянки 2-3 рази на день через 30 хвилин після їжі. Якщо немає часу або можливості приготувати настій, просто заваріть коріння валеріани як чай. Пийте по півсклянки безпосередньо перед сном.

Хороший рецепт. Валеріана дійсно містить ефірні масла і речовини, які володіють вираженою седативною (заспокійливої) активністю. Але я б порадила читачам трохи знизити дозу - пити настій по 1 ст. л. протягом дня, а на ніч по півсклянки. Передозування валеріани дає протилежний ефект: людина перезбуджується, ні про який сон і заспокоєнні не може бути й мови. Так що акуратніше. Це стосується і тих людей, хто п'є валеріану в таблетках. Уважно читайте інструкцію і дотримуйтеся дозування. До речі, тим, хто звик заготовлювати цілющі трави і коріння самостійно, саме час почати їх збирати. Вересень, жовтень - останні місяці, коли можна викопувати коріння і кореневища валеріани.

І наостанок. Всі представлені рецепти відмінно підходять для лікування епізодичній безсоння у здорових людей, поганий сон яких обумовлений стресами, перевтомою або психологічними розладами. Людині ж, яка страждає тривалим, виснажливим безсонням, що розвивається на тлі серйозного захворювання, потрібно насамперед звернутися до лікаря. Безсоння в цьому випадку - не причина, а наслідок. А лікувати треба причину, і одними народними методами тут не впоратися.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: