Вхiд на сайт
Авторизацiя

Спорт у спеку: сім корисних порад прихильницям фітнесу

Про спорт варто згадувати не лише навесні, коли потрібно позбутися кількох зайвих кілограмів. Однак, при неправильному підході спортивні тренування в спеку можуть нашкодити здоров'ю.

Спорт у спеку: сім корисних порад прихильницям фітнесу


Для того, щоб не нашкодити своєму організму, необхідно дотримуватися кількох простих правил під час занять спортом в жарку погоду.Отже, за чим потрібно стежити під час літніх тренувань:

1. Вентиляція приміщення

Під час будь-яких тренувань важлива наявність свіжого повітря в приміщенні, тому якщо ти відчуваєш нестачу кисню, краще призупинити тренування.

2. Прислухайся до свого організму

Якщо в спекотний день ти погано себе почуваєш, є запаморочення, слабкість або підвищення пульсу - проведи полегшену версію тренування або заміни її пішою прогулянкою в парковій зоні.

До інтенсивних тренувань краще повертатися тоді, коли спаде спека.

3. Пий багато рідини

У спеку організм особливо потребує рідини, тому що її нестача може привести до обезводнення. Протягом всього тренування потрібно періодично робити пару-трійку ковтків води і збільшити її добове споживання.

4. Зменшуй навантаження

Тренування можна продовжувати в звичному режимі, якщо ти з прохолодного офісу потрапляєш у комфортний зал. Але якщо ти весь день провела на спеці, або від роботи до залу тобі доводиться попотіти в громадському транспорті, силове навантаження рекомендується знизити на 30 відсотків.

5. Одяг

У спеку одягай на тренування мінімум одягу з натуральних матеріалів. При цьому одяг, в тому числі і взуття, повинно бути легким за вагою. Чим більше поверхні тіла відкрито, тим йому легше охолоджуватися в спеку.

6. Віддай перевагу груповим заняттям


Якщо ти не хочеш робити паузу, то краще хоча б на час віддати перевагу таким груповим заняттям, як йога, пілатес, фітбол, аквааеробіка або стрейчинг. Вони не такі інтенсивні, але при цьому ефективні.

7. Займайся на свіжому повітрі

У спеку краще займатися або рано вранці, або ввечері, коли спека вже спаде. Можна вибрати їзду на велосипеді, пробіжки по парковим зонам, ролики або командні спортивні ігри.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: