Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені створили білок, що здатний врятувати від раку

Вчені створили білок, що здатний врятувати від раку
Біологи з університетів Вашингтона і Тренто створили білок, який здатний пригнітати міжклітинні комунікації всередині ракової пухлини.

На думку дослідників, це дає змогу істотно скоротити зростання злоякісного утворення і зробити його більш уразливим до лікування. Результати досліджень вчених були опубліковані в журналі Nature Chemical Biology.

У рамках дослідження вчені модифікували білок Rbfox2, який зв’язується з мікроРНК. Після змін в генах, що кодують Rbfox2, білок став здатний зв’язуватися з miR-21, що часто присутня у великих кількостях всередині пухлин. Ця мікроРНК також збільшує експресію ракових генів і пригнічує функції захисних систем. Ученим вдалося домогтися того, щоб Rbfox2 приєднувався тільки до miR-21, ефективно пригнічуючи його активність і перешкоджаючи росту злоякісних новоутворень.

Більш того, дослідникам вдалося створити ще один білок, який повністю очищує клітину від miR-21. На думку вчених, їхній підхід дає змогу розробити методи регуляції активності інших сполук, які пов’язані з утворенням і розвитком ракових пухлин.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що українські вчені винайшли протираковий засіб на основі чорних антарктичних дріжджів Nadsoniela nigra. Дослідження українських вчених-мікробіологів можуть допомогти в боротьбі з раком.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: