Вхiд на сайт
Авторизацiя

Лікарі пов’язали вагу людини з її сімейним станом

Дослідники з Університету Штату Огайо, США, поділилися своїми спостереженнями щодо причин коливань ваги у людей. Учені прийшли до висновку, що однією з цілком ймовірних причин змін в масі та обсягах тіла у чоловіків і жінок може бути їхній сімейний статус.

Лікарі пов’язали вагу людини з її сімейним станом


Автори дослідження стверджують: між вагою людини і її сімейним станом існує безпосередній зв’язок. Принаймні в тому, що стосується збільшення ваги, виникнення повноти і ожиріння, така залежність проявляє себе досить переконливо.

«Жінки набирають вагу, коли виходять заміж, а чоловіки — коли розлучаються», — пояснив керівник дослідницької групи професор соціології Чженьчан Цянь. До такої думки його підштовхнув аналіз ряду досліджень з вивчення поведінки і способу життя 10 000 людини в період з 1986 по 2008 рік.

За словами співавтора професора Цяня, багато жінок з подивом для себе виявляють, що сімейне життя змінює їх фігуру зовсім не в кращу сторону. Однак, пояснює експерт, нічого дивного в цьому якраз і немає. Надбавка у вазі і зростаюча в ширину талія у заміжніх дам обумовлена характерними змінами в стилі їхнього життя. Жінки занурюються в сімейні клопоти, які не залишають часу на заняття фітнесом і ретельний догляд за собою, як раніше. Крім того, з життям у шлюбі пов’язана поява тих стресових ситуацій, яких раніше не було, а більшість жінок справляються зі стресами за допомогою смачної їжі та солодощів.

«З іншого боку, дослідження показують, що одружені чоловіки ведуть більш здоровий спосіб життя, завдяки контролю дружин, тому легше підтримують вагу. Відповідно, після розлучення вони повніють », — говорить професор Цянь.

В цілому ж, вважають фахівці, для людей обох статей, надбавка або зниження ваги пов’язана з психологічними проблемами, викликаними зміною сімейного статусу. Вступ до шлюбу є дуже серйозним кроком у житті людини. Його звичне існування припиняється і починається нове, яке накладає на нього певні зобов’язання і навантаження, підвищує градус відповідальності і тривожності. Все це тягне за собою і зміни в харчуванні — багато хто починає елементарно більше їсти, наприклад, за компанію з чоловіком або дітьми, або щоб зняти психологічну напругу.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: