Вхiд на сайт
Авторизацiя

Туристична родзинка Закарпаття: нелегальний ринок на залізничних рейках (ВІДЕО)

Туристична родзинка Закарпаття: нелегальний ринок на залізничних рейках (ВІДЕО)


Торгувати на Виноградівському ринку починають ще вдосвіта. Продавці виносять усе, що є в шафах, коморах і на городі. Розкладаються до приїзду потяга. А як тільки чують стукіт коліс поїзда, одразу збирають крам.

Такий ринок у Винорадові розгортається тричі на тиждень, на нього риїжджають мешканці навіть із сусідніх районів. Торгові прилавки стоять просто на залізничних рейках, пише ZIK.

«Коли прибуває якийсь малий потяг, ми відсуваємось, а далі знову стаємо на те саме місце. А як бути? Роботи нема, пенсія маленька, треба ж якось виживати»,
– каже продавець пані Марія.

Ринок на колії функціонує ще із 1995 року. Найбільше продавців приваблює те, що не треба сплачувати оренду за місце, тому й крам віддають дешевше.

«Картоплю продаю по 4 гривні, квасоля – 15 гривень, за півкілограма домашньої цибулі беру також 4 гривні», – показує товар продавчиня Маргарита Вербовець.

Проте залізничники наполягають, що така торгівля є вкрай небезпечною, адже продавці можуть потрапити під потяг.

«Люди вже звикли там торгувати, і скільки рейдів ми не проводили, все даремно. Минулого четверга організували охорону залізниці з поліцією, та результатів немає»,
– розповідає начальник залізничної станції «Виноградів» Владислав Марфутін.

Штрафувати порушників залізничники не мають права – можуть лише попередити про заборону торгівлі. Але ринок популярний. Окрім місцевих мешканців, сюди приходять і закордонні туристи. Кажуть, що для них це унікальна можливість потрапити в минуле століття.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: