Вхiд на сайт
Авторизацiя

Відмов у субсидіях стало більше в два рази - Рева

Відмов у субсидіях стало більше в два рази - Рева


Кількість субсидіантів в Україні збільшилася майже в чотири рази, а кількість відмов збільшилася в два рази. При цьому основною причиною у відмовах на отримання субсидії є придбання на суму від 50 тисяч гривень.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє сайт Мінсоцполітики.

“Головна причина, через яку можуть відмовити в субсидії, – одноразове придбання певного товару на суму від 50 тисяч гривень. При зростанні кількості субсидіантів з 1,7 мільйона до 5,5 чи не мала зрости і кількість тих, кому відмовлять? Збільшення кількості субсидіантів відбулося майже в чотири рази, а зростання відмов – в два рази. Це прийнятний показник”, – підкреслив міністр.

Як зазначається, факт придбання на суму в 50 тисяч гривень претендент на отримання субсидії повинен декларувати у відповідній заяві. При цьому навіть у разі такої купівлі не всім любителям отримати субсидію відмовляють. Рішення ухвалює комісія.

“Я сам таку комісію очолював у Вінниці. Навіть при наявності дорогої покупки ми часто вважали, що людині необхідно надати субсидію. Тому що, наприклад, він продав трикімнатну квартиру, купив двокімнатну, а різницю витратив на лікування. У таких випадках ми давали людям можливість отримати субсидію. А так же працювали інші”, – додав Рева.

У Мінсоцполітики підкреслили, що написавши заяву на субсидію, людина зобов’язується декларувати дорогу покупку. Для з’ясування правдивості даних соціальні інспектори звертаються до фіскальних служб, все відстежується і вираховується. При цьому 18% відмов якраз пов’язані з відповідними висновками комісій.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: