Вхiд на сайт
Авторизацiя

Лікарі виявили нову причину артритів

Набір великої кількості текстів на комп'ютері, планшеті або смартфоні може привести до артриту. Лікарі все частіше спостерігають пацієнтів з опухлими і хворими пальцями, які стали жертвами так званого текстінга.

Лікарі виявили нову причину артритів

 
У світовому лексиконі з'явився новий термін текстінг - постійний набір текстів на комп'ютерах, планшетах або смартфонах. Мільйони людей у всьому світі безперервно відправляють листи по електронній пошті, обмінюються повідомленнями через SMS, різного роду месенджери і додатки.
 
При цьому вони напружують пальці майже безупинно, і це не може не відбитися на здоров'ї. Лікарі повідомляють про зростаючу кількість пацієнтів, що скаржаться на запалення і болю в суглобах. Якщо раніше переважна більшість подібних хворих представляли старшу вікову групу, то сьогодні це відносно молоді люди.
 
У остеоартриту існує кілька основних причин, але дегенеративна форма хвороби викликається зносом суглобів. Недуга розвивається в той момент, коли гладкий хрящ, що є прокладкою між кінцями двох кісток, зношується.

Найчастіше остеоартритом уражаються найбільш використовувані в нашому організмі суглоби на кшталт тих, що знаходяться в стегнах і колінах. Але величезна популярність сучасних технологій призвела до того, що сьогодні значне число пацієнтів з остеоартритом скаржиться на біль в пальцях. Вчені підрахували, що середньостатистична людина за день прикладається до екрану свого смартфона 2 500 разів.

Еволюційно пальці людини просто не створені для виконання цих нескінченно повторюваних невеликих рухів, які здійснюються при наборі текстів. Люди повинні створювати якісь речі, що вимагає зовсім інших рухів пальцями і руками.
 
Остеоартрит частіше вражає жінок, ніж чоловіків, і у багатьох його жертв є генетична схильність до хвороб. Лікування даного захворювання тривале, воно вимагає обмеження так званого текстінга, фізіотерапії, прийому протизапальних засобів та інших препаратів.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: