Вхiд на сайт
Авторизацiя

Убивство Шеремета: свідок і підозріла оперативність ЗМІ Росії

Убивство Шеремета: свідок і підозріла оперативність ЗМІ Росії

Вибуховий пристрій вбивці прикріпили до днища автомобіля відомого українського журналіста Павла Шеремета.

Все сталося о 7:40 ранку. Камера спостереження зафіксувала, як автомобіль виїхав на перехрестя. Через кілька секунд пролунав вибух. "Я намагався його витягнути, тому що він ще живий був. Він стогнав. Його відкинуло на задні двері, він був затиснутий. Ліва нога була частково, вище колін навіть кістки не було. Вирвана була", - розповів офіціант з ресторану навпроти місця трагедії.

Лікарі прибули вчасно, але встигли лише від'їхати на кілька десятків метрів і констатувати смерть. На місці вибуху працювали слідчі поліції та СБУ. Сила ж вибуху була такою, що деталі від автівки розліталися на кількадесят метрів.

Шеремет їхав на роботу. О 8:00 починався ефір його авторської програми на радіо. Там дізналися, що відбулося, вже коли почалася трансляція. Силовики оприлюднили перші висновки своєї роботи на місці злочину: сплановане вбивство шляхом підриву саморобного вибухового пристрою потужністю 400-600 грам у тротиловому еквіваленті.

Вибухівку закріпили на днищі автівки під водійським сидінням. Але авто належало не Шеремету, а його цивільній дружині та колезі – керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Журналісти не сумніваються, що злочин пов'язаний із професійною діяльністю. Але кому саме призначалася бомба – ще належить з'ясувати слідчим.

Притула вже отримала охорону. Вона зараз у тяжкому психологічному стані. Для "Української правди" це вже друга велика втрата після вбивства засновника видання Георгія Гонгадзе. Звістка про загибель Павла Шеремета за лічені хвилини стала топ-темою не лише вітчизняних, а й світових ЗМІ. Президент Порошенко скликав термінову нараду силовиків. Розслідування вбивства він називає справою честі. "Мені здається, мета –дестабілізувати ситуацію в центрі України. Можливо, це передуватиме й іншим подіям. Я закликаю створити оперативну групу. Хатія, прошу вас її очолити", - сказав глава держави.

На нараді стає відомо, що Україна звернулася по допомогу в розслідуванні до ФБР. Американські експерти мають великий досвід у розкритті замовних злочинів з використанням вибухівки. Слідство не відкидає, що вбивство Шеремета могло бути роботою іноземних спецслужб. За дивним збігом обставин, саме журналісти російських телеканалів і одного з вітчизняних, відомого антиукраїнською позицією, опинилися на місці трагедії за лічені секунди.

Прихильники ж і колеги журналіста весь день несуть квіти на місце вбивства. Поховають Павла Шеремета у рідному для нього Мінську.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: