Вхiд на сайт
Авторизацiя

Дієтологи розвінчали п'ять популярних міфів про калорії

Фітнес-інструктори та дієтологи розвінчали найбільш популярні міфи про калорії.

Дієтологи розвінчали п'ять популярних міфів про калорії


Як пояснюють експерти, багато людей, які вирішують схуднути і зайнятися спортом, мало знають про те, як працює організм і яка кількість енергії йому необхідна. Тому, в гонитві за струнким тілом, часто роблять грубі помилки, вважаючи калорії головним ворогом фігури. Щоб запобігти проблемам зі здоров'ям і ефективно худнути, фахівці розвінчали найпопулярніші омани.

1. Неможливо спалити калорії, сидячи на дивані

У кожної людини є свій основний обмін – мінімальна кількість енергії, необхідне для забезпечення нормальної життєдіяльності організму. Це передбачає спалювання калорій навіть в процесі дихання або читання, пояснює Дуглас Калман, професор дієтології в Університеті Флориди.

2. Чим менше людина вживає калорій, тим краще для фігури

Кількість калорій, необхідних для нормальної роботи організму, залежить від фізичних даних людини і її активності, впевнена фітнес-тренер Хезер Мангієрі. Таким чином, жінкам рекомендується вживати щодня не менше 2200 калорій, а чоловікам – 2800. Крім того, чим більш активна людина і чим більше вона займається фізичною працею, тим більше калорій їй необхідно.

3. Перед тренуваннями можна дозволити собі зайвого

Як розповідає фітнес-інструктор Мангієрі, люди не потребують додаткових калорій, якщо займаються спортом менше 75 хвилин. У середньому тіло людини має близько 100.000 калорій, запасених у жирі, тому при необхідності організм отримає додаткову енергію.

4. Для ефективності необхідно спалювати більше калорій, ніж вживати

Дана омана популярна серед всіх новачків, які прагнуть схуднути, каже дієтолог Калман. Експерт пояснює, що калорії є необхідним джерелом енергії, тому якщо організму буде недостатньо сил, він почне спалювати м'язи. Тому особливо важливо стежити за харчуванням у дні спорту.

5. Не має значення, які продукти вживати, адже калорії скрізь однакові


За словами дієтолога, організм завжди відчуває різницю між калоріями, які надходять з різними продуктами. Незважаючи на те, що солодощі дадуть такий самий заряд енергії, як і фрукти, перші містять багато цукру, а другі багаті на вітаміни. У комплексі організм отримає більше користі і енергії саме від фруктів.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: