Вхiд на сайт
Авторизацiя

Виробництво форелі в Україні планують збільшити в 6,6 рази

Виробництво форелі в Україні планують збільшити в 6,6 рази


В Україні запустять програму, спрямовану на збільшення виробництва української форелі. Про це повідомляють у Державній службі рибного господарства.

Над розробкою програми в липні 2016 почне роботу спеціально створена робоча група. Її мета — допомогти галузі в 5-річний термін збільшити виробництво української форелі до 10 тис. тонн.

“Мета нашої робочої групи — об’єднати зусилля експертів і держави. Тим самим спростити умови роботи для вітчизняного форелевого фермера: організаційні, економічні і технічні”,
— розповідає віце-президент Українського аквакультурного союзу Олег Божик.

Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10°C, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази.

“Збільшення обсягів аквакультури, фермерської риби над промисловим виловом — загальносвітовий тренд. Форель має потенціал до того, щоб стати драйвером української аквакультури”, — повідомив глава Держрибагентства Ярема Ковалів.

За даними Українського аквакультурного союзу, сьогодні в Україні виробляється до 1,5 тис. тонн форелі на рік. Як відзначають в Держрибагентстві, в 2015 році в Україну було імпортовано 3,6 тис. тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: