Вхiд на сайт
Авторизацiя

«Ukraїner» на Закарпатті: творчі активісти презентують унікальну Україну (ФОТО)

«Ukraїner»  на Закарпатті: творчі активісти презентують унікальну Україну (ФОТО)
Сьогодні, 30 червня, в Ужгородському прес-клубі відбулася зустріч з молодою командою проекту «Ukraїner», який стартував нещодавно.

Організатори зізналися, що їздять по Україні в пошуках особливих людей, місць і їжі. На основі цих тем хлопці прагнуть описати особливості нашої країни, об’єднати, а то й познайомити різні регіони між собою.

Один із учасників проекту Траян Мустяце, закарпатський фудблогер, пояснив: «У нашому проекті є унікальна можливість відкрити Закарпаття для нас самих, всієї України та світу».

Автором проекту є журналіст, письменник та мандрівник Богдан Логвиненко. В українській пресі хлопцеві бракує розгорнутих аналітичних статей, особливо про простих, але унікальних людей. У рамках проекту виникла можливість поєднати захоплення та амбіції, що втілились у спільну роботу над задумом. Іншими учасниками команди є фотограф Тарас Ковальчук та оператор Дмитро Охріменко.

Експедицію розпочали саме з Закарпаття. У рамках туру по області хлопці запланували відвідати 23 локації за три тижні, дещо з плану вже виконали. Команда поділилась особливими враженнями від поїздки в ромське поселення та велосадибу. Цікавими ім видалися Мукачево, Чинадієво й інші куточки краю. Захопили команду й надбання старого колекціонера з Великоберезнянщини, якому хлопці вже підшукали місце для експозиції. Також побували і на Перечинщині. Далі команда вирушає на Хуст і Тячів.

Активісти вважають, що «Ukraїner» повинен охоплювати минуле України, історико-культурні зони. Хлопці анонсують, що проект існуватиме кількома мовами. Зокрема українською, польською, англійською, німецькою, імовірно й чеською. Якщо матеріали будуть цікавими для іноземного читача, то більшість будуть перекладені.

У репортажах, фотографіях і відеороликах команда «Ukraїner» планує відкрити всій Україні та світу цікаві родзинки рідної держави.
Долучитися до проекту можуть і охочі. Написати заявку можна на Інтернет-ресурсі проекту ТУТ.

«Закарпатський кореспондент»

«Ukraїner»  на Закарпатті: творчі активісти презентують унікальну Україну (ФОТО)

«Ukraїner»  на Закарпатті: творчі активісти презентують унікальну Україну (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: