Вхiд на сайт
Авторизацiя

Візова лібералізація з ЄС: на що сподіватись українцям

Візова лібералізація з ЄС: на що сподіватись українцям
Канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що Європейський союз продовжує розглядати питання про лібералізацію візового режиму для українців.

Про це вона заявила у сьогодні, 27 червня, в ході спільного брифінгу з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у Берліні, передає DW.

"Україна виконала всі умови (для лібералізації віз). Ми зараз працюємо над механізмом, який дозволить швидше працювати в часи небезпеки…Ми не забули, що Україна виконала всі умови і що для України це є дуже великим пріоритетом", – сказала Меркель.

Однак вона підкреслила, що ЄС поки не готовий до цього кроку, так як необхідно вдосконалювати внутрішнє законодавство для уникнення зловживань.

Зокрема, вона зазначила, що до введення безвізового режиму з ЄС необхідно уникнути випадків подачі жителями інших країн клопотання про притулок. Мова йде про введення Брюсселем механізму "екстреного гальмування" безвізового режиму на випадок зловживань чи погіршення міграційного положення.

Канцлер ФРН також запевнила, що референдум про вихід Великобританії з ЄС ніяк не впливає на процес лібералізації візового режиму з Україною.

Раніше НВ повідомляло, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив переконання, що безвізовий режим між Україною і Євросоюзом стане реальністю вже в поточному році.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: