Вхiд на сайт
Авторизацiя

"Лісгоспи під виглядом дров намагаються вивезти в Євросоюз ділову деревину і "лісове повітря",- Москаль

Для вирішення ситуації, що склалася з експортом лісу через Закарпатську область, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив урядову телеграму Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, Голові ДФС Роману Насірову, а також керівництву Державного агентства лісових ресурсів України та головам Київської, Рівненської, Житомирської, Тернопільської і Чернігівської обласних державних адміністрацій.

"Лісгоспи під виглядом дров намагаються вивезти в Євросоюз ділову деревину і "лісове повітря",- Москаль


Про це повідомляють на офіційному сайті Геннадія Москаля.

Як ідеться в телеграмі, на сьогодні в області накопичилися загалом 182 залізничні вагони з «паливною деревиною», завантажені в інших областях України й готові до експорту в країни Євросоюзу. Однак перевірки встановили, що під виглядом паливної деревини на підприємства Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії та Австрії намагаються вивезти ділову деревину. За допомогою запитів вдалося з’ясувати, що вказані підприємства в своїй роботі використовують не паливну, а ділову деревину, яку завозили з України до заборони експорту кругляка.

Крім того, перевірки встановили, що чимало вагонів, завантажених лісом у Київській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Чернігівській та Львівській областях, разом із деревиною везуть на експорт «лісове повітря».

Так, у 30 залізничних вагонах, оформлених Київською митницею ДФС, при зважуванні виявлена недовага між задекларованим і реальним вантажем більше, ніж 228 тонн.

У 56 вагонах, оформлених Житомирською митницею, недовага між задекларованим і реальним лісом становить 699 тонн.
У 6 вагонах, оформлених Рівненською митницею, недовага становить понад 60 тонн.
У 18 вагонах, оформлених Львівською митницею, недовага становить 173 тонни.
У 9 вагонах, оформлених Хмельницькою митницею, недовага становить 28 тонн.
У 7 вагонах, оформлених Чернігівською митницею, недовага становить 67 тонн.
У 5 вагонах, оформлених Тернопільською митницею, недовага становить 7 тонн і т.д.

Усього при перевірці виявлено недовагу в понад 1 тисячу 401 тонну. Якщо б весь вантаж був оформлений і вивезений на експорт, сума незаконного повернення ПДВ становила би близько мільйона гривень. Матеріали перевірок, що встановили порушення, направлені до суду для конфіскації лісу на користь держави.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Вуйко 25 червня 2016 10:28
Не нравится 0 Нравится
Шо бреше цей Губернатор шизофрегік? Що ліс в тоннах уже рахують по його бреду? А не в метрах кубічних?
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: