Вхiд на сайт
Авторизацiя

У лісах Закарпаття ввели особливий протипожежний режим

З метою посилення охорони лісів від пожеж на Закарпатті запроваджено особливий протипожежний режим. Режим передбачає обмеження перебування громадян в лісах, переведення всіх служб, задіяних у виявленні і гасінні лісових пожеж на цілодобове чергування, встановлення шлагбаумів, інформаційних щитів, облаштування мінералізованих смуг і місць відпочинку для куріння, рекреаційних пунктів, створення мобільних груп з працівників лісової охорони і співробітників ДСНС України в Закарпатській області.

У лісах Закарпаття ввели особливий протипожежний режим


«Я звертаюся з переконливим проханням до жителів Закарпатської області про дотримання правил пожежної безпеки в лісах, - підкреслив начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства в Закарпатській області Валерій Мурга. - На жаль, більшість лісових пожеж відбувається через людську безпечність - кинутий недопалок, непогашене багаття. Варто розуміти, що на Закарпатті площа лісів - найбільша на України і, лісові пожежі можуть завдати багатомільйонних збитків нашій області та знищити нашу природу».

За словами начальника управління, «в даний час за участю працівників лісової охорони та правоохоронних органів регулярно проводяться лісові рейди з метою виявлення порушників які не дотримуються вимог пожежної безпеки в лісах. Окрім цього вживаються заходи з обмеження доступу транспорту в ліси. Ця робота проводиться переважно у лісових масивах, де найбільша ймовірність виникнення лісових пожеж. Я сподіваюся, що жителі регіону з розумінням поставляться до цих обмежень».

Лісівники закликають відмовитися від відвідування лісів у спекотну погоду. А в разі виявлення пожежі у лісі обов’язково повідомити про це до служби порятунку за телефоном „101” або 64-05-58 та 64-40-82, - повідомляють в Закарпатському обласному лісомисливському господарстві.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: