Вхiд на сайт
Авторизацiя

Словацькі митники затримали злісного контрабандиста з України

У конструктивних порожнинах і запасних колесах митники виявили близько 500 тисяч сигарет

Словацькі митники затримали злісного контрабандиста з України


Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на офіційному сайті.

У середу, 22 червня, словацькі митники затримали на посту у Вишньому Нємецькому вантажівку з причепом під керуванням громадянина України. За документами вантажівка була порожня, однак у конструктивних порожнинах та запасних колесах митники виявили близько півмільйона штук сигарет. Викриття контрабанди стало можливим внаслідок оперативної інформації, яку словацьким митникам передали українські колеги з митного посту «Ужгород».

"Затриманий громадянин України, згідно з нашою базою даних, регулярно займався контрабандою сигареті і вже 17 разів затримувався нашими митниками. Кожен раз він відбувався адміністративним покаранням – простим штрафом – після чого знову демонстративно займався контрабандою. Тому цього разу, як тільки водій заїхав порожнім на митний пост «Ужгород», наші митники повідомили про ймовірну спробу контрабанди словацьких колег і попросили особливо уважно перевірити вантажівку з причепом",- повідомляє Геннадій Москаль.

По його словам, у Словаччині, на відміну від України, за контрабанду передбачена кримінальна, а не адміністративна відповідальність, тому сподіваємося, що словацький суд не тільки конфіскує вантажівку з причепом, але й зробить так, що ми не побачимо цього контрабандиста наступні п’ять років.

"У нас є інформація по всіх контрабандистах, котрі притягалися до адміністративної відповідальності більше трьох разів. Щодо тих, хто й далі зловживатиме «гуманністю» українського законодавства, будемо діяти аналогічно. Той, хто й далі захоче демонстративно возити сигарети за кордон, буде відповідати за контрабанду не за українським, а за європейським законодавством",- запевнив голова ОДА.

Також, на думку Геннадія Москаля, теперішнє затримання крупної партії сигарет на українсько-словацькому кордоні – це ще один доказ необхідності відновлення кримінальної відповідальності в Україні за контрабанду підакцизних товарів (кримінальна відповідальність за контрабанду передбачена у всіх наших сусідів). Або ж підвищення акцизу на тютюнові вироби, як цього вимагає від України ряд міжнародних фінансових організацій.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: