Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Китаї створили найшвидший в світі суперкомп'ютер

Новий суперкомп'ютер Sunway TaihuLight визнаний найшвидшим у світі і побудований виключно на китайських технологіях.

У Китаї створили найшвидший в світі суперкомп'ютер


Sunway TaihuLight здатний виконувати до 93 квадрильйонів операцій в секунду. Цей показник у п'ять разів більше, ніж у найшвидшого американського суперкомп'ютера.

TaihuLight оснащується 41000 чіпів, у кожного з яких є по 260 ядер процесорних ядер. Таким чином, загальне число ядер досягає 10,65 мільйона. У найшвидшого американського суперкомп'ютера їх лише 560 тисяч. Об'єм оперативної пам'яті TaihuLight становить 1,3 петабайт.

У Китаї створили найшвидший в світі суперкомп'ютер


У новинці використовуються тільки китайські комплектуючі. Минулий найшвидший суперкомп'ютер Китаю, Tianhe-2, оснащувався американськими процесорами Intel. У минулому році Китай планував провести оновлення Tianhe-2, однак у квітні 2015 американський уряд наклав заборону на експорт високопродуктивних комп'ютерних чіпів в Китай. Міністерство торгівлі США тоді заявило, що експорт такої технології суперечить інтересам національної безпеки.

За останні роки Китай суттєво просунувся у сфері створення суперкомп'ютерів. В даний час в країні перебуває 167 суперкомп'ютерів з 500 найпотужніших у світі. Ще в 2001-му в країні не було жодного комп'ютера, який потрапляв би в цей список.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: