Вхiд на сайт
Авторизацiя

Зародження і смерть міст за 6000 років: опубліковано захоплююче ВІДЕО

Ролик демонструє урбанізацію планети в динаміці.

Зародження і смерть міст за 6000 років: опубліковано захоплююче ВІДЕО


Автор проектів з популярної картографії та статистики Макс Галка створив ролик, в якому показав урбанізацію планети в динаміці. Трихвилинне відео показує зародження і смерть міст на планеті за 6,5 тис. років.

Під час створення ролика Галка обробив найбільшу базу даних, створену істориками Єльського університету. У базі міститься інформація про щільність розселення міського населення, а також про кількість міст за всю історію людства.

Повідомляється про те, що під час роботи над дослідженням фахівці стенографували і систематизували інформацію з десятків наукових робіт. Деякі з них навіть не були оцифровані.

У підсумку на сьогоднішній день доступний найбільш повний набір даних про розвиток міст, що будь-коли були зібрані вченими. На їх основі і було створене відео Галки під назвою "Історія урбанізації".



Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: