Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті затримали журналістів 24 Каналу, які знімали потік контрабанди

Журналістів 24 Каналу незаконно затримали під час зйомки сюжету про контрабанду на українсько-угорському кордоні у пропускному пункті "Лужанка".
На Закарпатті затримали журналістів 24 Каналу, які знімали потік контрабанди

Журналістку проекту розслідувань ЦРУ 24 Каналу Єлизавету Чип та оператора Юрія Герасимова затримали біля пункту пропуску "Лужанка" вчора ввечері, близько 22:30. На них склали адміністративний протокол про протиправне перебування поблизу державного кордону.

За словами журналістки, вони розслідували надання у приватне користування землі біля прикордонної смуги українсько-угорського кордону.

Репортерів супроводжував військовий прокурор Ужгородського гарнізону Західного регіону України Олег Ціцак, який погодився прокоментувати на місці події наявну у журналістів інформацію про рух контрабанди біля цього пропускного пункту.

Як розповіла Чип, на місці вони виявили дірки в огорожі державного кордону та приватний вагон з невідомими особами, до яких у прикордонників не виникло жодних запитань.

Спочатку прикордонники, які були з нами під час зйомки, пояснили нам, що ми перебуваємо на приватній території і до державного кордону ще далеко,— розповіла Чип.

Однак, після зйомки на відео, журналістів затримали та склали адміністративний протокол за те, що вони нібито є потенційними порушниками кордону та встановили штраф у розмірі 119 гривень.

"Нас протримали близько 1,5 години біля самого пропускного пункту, а потім ще понад 4,5 години складали адміністративний протокол. Вони не мали права нас тримати понад 3 години", — сказала журналістка

Формальною підставою для затримання стало, буцімто відсутність додаткових документів (крім журналістського посвідчення) у операторатора Юрія Герасимова. Хоч знімальна група мала усі необхідні документи для перебування в прикордонній зоні.

Прикордонники постійно комусь дзвонили, їх телефони просто розривалися. Таке враження, що вони не знали, що з нами робити. Я розцінюю це, як перешкоджання журналістській діяльності, оскільки ми мали необхідні документи для перебування в прикордонній зоні,
— резюмувала журналістка.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: