Вхiд на сайт
Авторизацiя

«Ко туй майголовний фивник»: Москаль розкошелив мукачівський бюджет на фінансування ПТНЗ

«Ко туй майголовний фивник»: Москаль розкошелив мукачівський бюджет на фінансування ПТНЗСьогодні (16.06) Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу Мукачівської міськради на постанову Мукачівського міськрайонного суду від 21 квітня цього року щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) з міського бюджету Мукачева. Нагадаємо, що 21 квітня Мукачівський суд, розглянувши адміністративний позов голови ОДА Геннадія Москаля, визнав незаконним рішення Мукачівської міськради «Про міський бюджет на 2016 рік» і зобов’язав її внести зміни, врахувавши витрати на фінансування трьох ПТНЗ. Міськрада подала апеляцію, яка й стала предметом сьогоднішнього розгляду. Участь у судовому засіданні взяв особисто Г.Москаль.
Судова колегія Апеляційного адміністративного суду, розглянувши матеріали справи, підтвердила рішення суду першої інстанції. Згідно з сьогоднішньою ухвалою, рішення 6-ї позачергової сесії 7-го скликання Мукачівської міської ради від 12 січня 2016р. №96 «Про міський бюджет м.Мукачево на 2016 рік» визнане незаконним і нечинним. Міськрада зобов’язана в місячний строк повторно розглянути й прийняти рішення про міський бюджет, врахувавши в ньому кошти на фінансування трьох розташованих у місті ПТНЗ.
– Постанова суду набрала законної сили і обов’язкова для виконання, – заявляє Г.Москаль. – Міська влада Мукачева зобов’язана фінансувати профтехучилища, так як це роблять усі інші міста обласного значення на Закарпатті. Необхідні кошти в міському бюджеті для цього є. Якщо ж у Мукачеві й далі захочуть погратися в «Ко туй майголовний фивник» (хто тут найголовніший начальник), нагадую, що невиконання судового рішення – це пряма підстава для розпуску міськради й призначення в Мукачеві позачергових виборів. І персонал трьох мукачівських профтехучилищ, і учні (серед яких чимало дітей із неповних сімей та сиріт) мають право отримувати зарплату й стипендію так само, як отримують в інших обласних містах Закарпаття.
Нагадаємо, що з початку 2016 року Мукачівська міськрада, грубо порушуючи законодавство, навідріз відмовилася фінансувати три розташовані в місті ПТНЗ. У результаті близько п’ятсот чоловік персоналу та двох тисяч учнів залишилися без зарплат і стипендій. У лютому цього року доведені до відчаю дорослі й діти заблокували міжнародну трасу й пікетували Мукачівську ратушу, вимагаючи виконати закон у частині фінансування профтехучилищ. В інших обласних містах області жодних проблем із фінансуванням ПТНЗ не було й немає.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: