Вхiд на сайт
Авторизацiя

Введення техогляду в Україні: спеціалісти назвали найбільшу проблему для українців

Введення техогляду в Україні: спеціалісти назвали найбільшу проблему для українців


Кабінет Міністрів України подав до Верховної Ради резонансний законопроект № 4683 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність з актами Європейського Союзу”.

Законопроект дуже об’ємний і торкнеться буквально кожного автомобіліста. І головне – він передбачає повернення обов’язкового техогляду автотранспорту вже з 2019 року. Притому технічний огляд приватні автомобілі зобов’язані будуть проходити кожні 2 роки.

Але небезпека полягає в тому, що акцент у технічному огляді робиться не на технічний стан автомобіля, а на екологічність. За оцінками гендиректора ВААІД Олега Назаренка, 60-65% старих іномарок в Україні цей огляд не пройдуть. Їх потрібно буде або приводити у відповідність з нормами Євро, або проходити ТО за хабар.

В іншому випадку сотні тисяч старих іномарок потрібно буде відправляти на смітник.

Більш того, за їзду без талона ТО передбачені штрафи і навіть позбавлення водійського посвідчення на термін від трьох до шести місяців, або покарання у вигляді адмінарешту на термін до 10 діб.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: