Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чергове здорожчання: експерти пророкують гречці ціну курятини

Протягом червня вартість крупи буде зростати на півтори гривні щотижня

Чергове здорожчання: експерти пророкують гречці ціну курятини


Протягом червня гречка продовжуватиме дорожчати щотижня на півтори гривні й до кінця місяця сягне середньої ціни у 38 грн. Про це в прямому ефірі програми "Сніданок з "1+1" розповів генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає ТСН. Він уже понад 20 років працює у цій галузі. Знає, як формуються ціни на продукти у магазинах і як вони залежать від врожаю.

"До кінця червня відбудеться цікава подія. Уперше гречка за ціною зрівняється з курятиною. За статистикою, нині середня вартість гречки у країні 34 гривні, а курятини – 38 гривень. Щотижня гречка дорожчає на півтори гривні. Держава взагалі не звертає увагу на те, що відбувається на цьому ринку. Відповідно люди, які купили увесь (минулорічний) урожай, щотижня піднімають ціни на півтори гривні. Причини, крім монополізму, – ніякої. Це просто бажання окремих людей отримати надприбуток", – говорить Дорошенко.

"Комітет досліджує ринки споживчих (в тому числі соціально значимих для населення) товарів і з'ясовує, чи пов'язані причини стрімкого збільшення ціни на крупу гречану із порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції. Розслідуємо можливі антиконкурентні узгоджені дії виробників гречаної крупи. Якщо виявиться, що учасники ринку — у змові, Комітет може накласти штрафні санкції у розмірі до 10% від доходу за попередній фінансовий рік, а також — надати рекомендації з метою усунення порушень", – говориться в свіжому інформаційному дайджесті Антимонопольного комітету України.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: