Вхiд на сайт
Авторизацiя

Непорозуміння між відомствами: на Закарпатті митниця спростувала публікацію поліції

Правоохоронців звинуватили у розповсюдженні неправдивої інформації

Непорозуміння між відомствами: на Закарпатті митниця спростувала публікацію поліції


Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

Напередодні, 7 червня, на веб-сайті Головного управління Національної поліції в Закарпатській області з’явилось повідомлення буцімто просто на території митного поста в м. Чоп 56-річна місцева жителька висіяла й доглядала 580 рослин снодійного маку, який виявили закарпатські правоохоронці.

Розповсюджена ЗМІ інформація не відповідає дійсності, оскільки митний пост «Залізничний» Закарпатської митниці ДФС розташований за адресою м. Чоп, площа Європейська, 7, а події висвітлені у ЗМІ мали місце на залізничній станції м. Чоп.

Зауважимо, що свою діяльність митний пост здійснює виключно у зонах митного контролю, створених відповідно до ст. 330 МК України, у міжнародних залізничних пунктах пропуску «Чоп-Захонь» (на українсько-угорському кордоні); «Чоп-Чієрна над Тисою» (на українсько-словацькому кордоні); «Соловка-Еперешке» (на українсько-угорському кордоні); «Чоп-Еперешке» у тому числі на базі інфраструктури залізничних станцій Чоп та Батєво.

Відповідно до вимог статті 332 МК України доступ до зони митного контролю, в межах якої органи доходів і зборів здійснюють митні формальності, відбувається з дотриманням режиму зони митного контролю і допускається тільки з письмового дозволу керівника відповідної митниці (митного поста) або особи, яка виконує його обов'язки, тому будь-яка діяльність у ЗМК може здійснюватися виключно з дозволу та під контролем посадових осіб митниці.

Відтак, звертаємо увагу, що жоден з підрозділів поліції не звертався до митниці з приводу надання дозволу щодо здійснення тих чи інших заходів у зоні діяльності митниці, що виключає наявність будь яких юридичних чи фактичних підстав для твердження про ті чи інші події на митному посту Закарпатської митниці ДФС.

Вважаємо неприпустимим нефахові публікації пресрелізів державного органу, що створюють передумови формування негативного іміджу іншого державного органу.

У зв’язку із зазначеним Закарпатська митниця ДФС вимагає від Головного управління Національної поліції в Закарпатській області офіційного спростування інформації, яка не відповідає дійсності.

У випадку залишення без реагування – митницею будуть вжиті заходи по захисту особистих немайнових прав у судовому порядку.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: