Вхiд на сайт
Авторизацiя

Пересечка - миф?! Парасюк шокировал Западную Украину правдой о правиле 5-ти дней (ВИДЕО)

Весомая часть жителей приграничных регионов Западной Украины, в т.ч. и Закарпатья, уже давно пересели за не дорогие европейские авто на иностранных номерах. Однако, на владельцев таких т.с. повесили тяжелое бремя: каждые 5 дней украинцы вынуждены пересечь границу. Однако, в эти дни известный народный депутат сообщил интересную новость - традиция 5-ти дневной "пересечки" - миф, без законодательного основания.

Пересечка - миф?! Парасюк шокировал Западную Украину правдой о правиле 5-ти дней (ВИДЕО)


Об этом Владимир Парасюк рассказал на собрании в Львовской ОГА. По его словам это правило не имеет никаких законодательных оснований - данная норма относится только к коммерческим авто.

"Почему вы не даете передвигаться людям на своих авто? Мы же не на Марсе живем в приграничной области, где этот вопрос на очень высоком уровне. За каждый день просрочки приходится давать взятки, искать справки - это все тот уровень коррупции, который нужно искоренять", - говорит Парасюк.

"Вы не руководствуетесь законами Украины - это чисто ваше внутренние желание, закрепленное справками висячими у вас на таможне. И самое главное, что есть люди которые выиграли суды в этом деле и доказали что ни одного закона, или акта, который регулирует этот вопрос - нет", - обращается народный избранник к участникам собрания.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (12)
Тарапунька 9 жовтня 2015 13:55
Не нравится -1 Нравится
Тоді виходить, що купивши за кордоном автомобіль на європейських номерах для власних потреб, я можу перебувати з ним на території України необмежений термін? А як же розмитнення? Це якась маячня, що він говорить.
Цитировать          1
lidiya 9 жовтня 2015 14:32
Не нравится 0 Нравится
Питання дІйсно дуже болюче,я вІдчула на собІ. Тут не треба вигадувати велосипед. Треба просто дати можливІсть людям пІсля певного термІну перебування на Іноземних номерах, (наприклад 2 мІсяцІ) ,дати можливІсть купляти в ДАІ тимчасовІ укр. номера на рІк , чи на менший або бІльший термІн. ВІдповІдно вІд термІну змІнюеться цІна. ВІд цього виграе І держава І люди.
Цитировать          2
Петя 9 жовтня 2015 18:12
Не нравится +3 Нравится
Парасюк "Вася"...
Цитировать          3
Anonim 10 жовтня 2015 00:46
Не нравится +2 Нравится
Основною проблема є те - що ви не можете купити автомобіль і зареєструвати його на себе, оскільки ви не являєтеся громадяном або не маєте докумену ВНЖ(ПМЖ) тіє країни де ви намагаєтесь його придбати, їхні органи не дозволять вам його оформити.
Автомобілі які проходять так звану пересечку, маю двох власників, одним з яких явлєяться саме громадянин(іноземець), на якого зареєстровано автомобіль. Тому в якості контролю і місцем знаходження автомобіля ви повинні проходити контроль.
Щодо вільного пересування то це тіки у випадку одного власника, або ж ваше імя вписане в тех паспроті.
Цитировать          4
Ігор 10 жовтня 2015 12:45
Не нравится +7 Нравится
Ги-ги... Люди, не говоріть дурниць. У нас тисячі (якщо не мільйони) їздять по гендорученню, виданому власником, який часто проживає в іншій області. І ніхто не заставляє вас пересікати кордон тієї області, в якій він зареєстрований. Хоча акт купівлі-продажі і мав місце, проте на юридичному рівні це не зареєстровано, тому не обкладається податком і іншими "радостями". Хоча держава, якби захотіла, могла б це урегулювати спеціальним законом. Так і тут, відповідно до принципу - не заборонено законами, значить дозволено. І ті, хто називає нардепа в даному питанні некомпетентним - самі являються некомпетентними, інакше нехай доведуть протилежне фактами.
Цитировать          5
Валерій 10 жовтня 2015 21:57
Не нравится +13 Нравится
Парасюк реально підійшов до великої проблеми, дай Боже йому здоров'я і силу довести започатковане. Корупція на митницях га рахунок транспорту страшна.
Цитировать          6
Володимир 13 жовтня 2015 00:45
Не нравится +6 Нравится
Вважаю, що для користуванням автомобілем на іноземних номерах потрібно мати страхування обовязково бути співвласником термін перебування без перетину кордону достатньо 90 діб , але керувати таким авто на території України має право тільки та особа яка перетнула кордон( і вписана звісно в тех паспорт) щоб при випадку ДТП було кого притягувати до віповідальності
Цитировать          7
Віктор 10 січня 2017 19:44
Не нравится 0 Нравится
1 рік неризиденту та 1 рік украінцю! Хто комусь дозволив ділити людей на білих та чорних, ці вже часи минули. А якщо говорити що влада піклується про громадян та 2р. Укр. А 1 рік іноземцям можливість вільно користуватись авто.
Цитировать          8
Олесь 11 січня 2017 21:45
Не нравится +1 Нравится
Багато хто пише про закони в інших країнах і порівнює з українськими. Так, наприклад в Австріі, коли ви там працюєте і проживаєте незалежно від громадянства, ви маєте право їздити на машині з не авсрійською реєстрацією -3 дні. Після цього потрібно подати на зміну реєстраціЇ, сплатити податки( NOVA і ще щось там) i отримати австрійські номери- часто це не оплачується робити і тому дешевше буде купити машину вже в Австріі. Після подачі на перереєстрацію ви можете ще 3 місяці їздити на не австрійських номерах Поки готують ваші документи і нові номери...коли ви цього не зробите, і вас зупинить поліція, то заплатите штраф (одним виходить біля 100 € інші і по 300 платили).
Цитировать          9
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: