Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті вдруге відбудеться фестиваль кохання і квітів: подробиці від організаторів (ФОТО)

На Закарпатті вдруге відбудеться фестиваль кохання і квітів: подробиці від організаторів (ФОТО)
1-2 липня в смт. Чинадієво відбудеться масштабний фестиваль під назвою "Кохання в Сент-Міклош".

Близько сотні флористів підготували справжні мистецькі творіння, якими прикрасять старовинний закарпатський замок. Про це сьогодні, 29 червня, на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомили організатори заходу.

Фестиваль "Кохання в Сент-Міклош" був започаткований минулоріч Асоціацією Українських флористів разом із орендарем замку Йосипом Бартошем та викликав значний резонанс серед туристів.

Цього літа організатори знову перетворять замок на квіткове королівство, адже планують зробити фестиваль щорічним.

Про особливості цьогорічного квіткового фестивалю журналістам розповіли Вікторія Соловей, представник Асоціації українських флористів і координатор фестивалю, та Йосип Бартош, художник і орендар замку Сент-Міклош.

За словами Вікторії Соловей, «традиційною квіткою буде троянда. У замок уже доставлено 30 тисяч троянд – багато є відтінків червоного кольору, але будуть і ніжні відтінки, тому що кохання кожен відтворює по-своєму. Вежу замку прикрашатиме композиція – велике квіткове серце».

Також цього року організатори вирішили відкрити підвали замку, в яких у рамках фестивалю туристи зможуть відчути сплетіння легенд, а доповнять це все свічки, вода, факели, троянди. Буде відтворена весільна церемонія в спальні Ілони Зріні. Доповнюватиме квіткове дійство класична музика, яка звучатиме зі сцени. Окрім того, на заході буде і літературна «родзинка» – приїде патріарх сучасної української літератури Юрій Андрухович, який читатиме уривки із своїх творів другого дня фестивалю.

Йосип Бартош повідомив, що квіткові композиції прикрашатимуть не тільки старовинний замок, а й частину парку поблизу. За його словама, «раніше там була автобаза, а до того – парк Ракоці та Зріні. Зараз ми знову відтворюємо тут тріумф любові. А вклад флористів у цю справу – безцінний».

Вартість квитка становить 100 грн, вхід для дітей безкоштовний. На території фесту працюватиме ярмарок хендмейду, буде акція «Пошта кохання», а також «Дерево бажань». Протягом двох днів дітей розважатимуть різноманітними майстер-класами, зокрема із виготовлення флористичних букетів. Діятиме кілька фотозон та ювелірна виставка.

Дводенний квітковий фестиваль стартує 1 липня о 12.00. Організатори обіцяють ще багато цікавого, тож запрошують усіх охочих відчути старовинний дух кохання.

Закарпатський кореспондент


На Закарпатті вдруге відбудеться фестиваль кохання і квітів: подробиці від організаторів (ФОТО)
На Закарпатті вдруге відбудеться фестиваль кохання і квітів: подробиці від організаторів (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: