Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Сваляві відкрили одне з найкращих в Україні відділень гемодіалізу (ФОТО)

У Сваляві відкрили одне з найкращих в Україні відділень гемодіалізу (ФОТО)
У понеділок (26.06) у Сваляві відкрили сателітне відділення амбулаторного програмного гемодіалізу Закарпатської обласної клінічної лікарні імені А.Новака.

Приміщення, в якому раніше було відділення отоларингології районної лікарні, капітально відремонтували за кошти обласного бюджету, після чого встановили найновіше обладнання для гемодіалізу «штучна нирка». За словами столичних фахівців, які налаштовували медичну апаратуру, Свалявське відділення є одним із найкращих лікувальних закладів такого типу в Україні.

– Районна лікарня передала це приміщення обласній клінічній лікарні для облаштування відділення гемодіалізу ще в 2013 році, – зазначив присутній на відкритті голова Свалявської райдержадміністрації Олександр Дідович. – Однак жодних дій після цього здійснено не було, тільки після того, як я звернувся до Геннадія Москаля з проханням підключитися до вирішення питання, справа нарешті зрушила з місця. У результаті Свалявський район нарешті отримав власне відділення гемодіалізу, де лікуватимуться 11 наших пацієнтів і 6 – із сусідньої Воловеччини. Раніше ці хворі змушені були по кілька разів на тиждень їздити в інші райони й витрачати на процедуру гемодіалізу набагато більше часу.

Голова ОДА Геннадій Москаль та заступник голови обласної ради Петро Грицик подарували медичним працівникам комп’ютерне обладнання, поспілкувалися з першими пацієнтами і побажали їм якісного медичного обслуговування та доброго здоров’я.
– Ми все робимо для того, щоб на Закарпатті не оптимізували, не реорганізували, а простіше кажучи – не закрили жодної лікарської установи, – наголосив Г.Москаль. – Навпаки, відкриваємо нові. З початку року це вже друге гемодіалізне відділення в області (перше ми відкрили в м.Хуст у березні). Усього на сьогоднішній день Закарпаття має вісім сателітних центрів гемодіалізу, за цим показником наша область разом із Прикарпаттям та Києвом увійшла в трійку лідерів в Україні.

Довідково: Станом на червень 2017р. на Закарпатті страждають нирковою недостатністю 204 людини, котрі по кілька разів щотижня змушені проходити процедуру гемодіалізу у спеціальних стаціонарних відділеннях Обласної клінічної лікарні.

У Сваляві відкрили одне з найкращих в Україні відділень гемодіалізу (ФОТО)
У Сваляві відкрили одне з найкращих в Україні відділень гемодіалізу (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: