Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті активізувалися змії: чи варто боятися та що потрібно знати (ВІДЕО)

На Закарпатті активізувалися змії: чи варто боятися та що потрібно знати (ВІДЕО)

Інфопростір Закарпаття кілька тижнів рясніє повідомленнями про активізацію змій в області. Зокрема, у соцмережі з’явилася інформація про двометрового полоза (занесеного до Червоної книги), який заповз у хату на Свалявщині.

А на Міжгірщині чоловік, якого вкусила змія, потрапив до лікарні. Втім, як зазначають біологи, із отруйних — на Закарпатті зустрічається лише гадюка, і то не на рівнинній місцевості. Фахівці кажуть: вужів розвелося чимало через спекотну погоду та тому, що на полях поблизу берегів побільшало мишей. Окрім гризунів, вужі харчуються жабами і рибою.

"На території Закарпаття є всього 5 видів змій, також зустрічається вид безногих ящірок – це веретільниця. Є два також види вужів – звичайний і водяний. Звичайний – він чорний, має класичні чорні чи білі вушка, так звані. Вуж водяний мешкає у наших річках – Уж, Латориця, Ріка, Тиса – він живиться рибою. Має сірий колір, із світлими і сірими ромбиками, чим часто нагадує гадюку. Але він ніякої небезпеки не становить. Ще у 50-60-х роках гадюки фіксувалися аж до Руських Комарівців, на території Закарпатської рівнини, гадюки раніше фіксувалися у межах лісу на Шахті. У нас час ніякі дослідження не підтвердили цього – і ніколи останнім часом в межах Ужгорода не зустрічали гадюку", - повідомляє Федір Куртяк, завідувач кафедри зоології УжНУ .

Лікарі зазначають: якщо раптом сталося, що змія все ж вкусила вас, перш за все необхідно зберігати спокій. Надати першу медичну допомогу та викликати бригаду медиків. Уже в лікарні спеціалісти спланують подальше лікування, та, у разі потреби, введуть спеціалізовану вакцину.

Докладніше - в сюжеті "УжІнформ".




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: