Вхiд на сайт
Авторизацiя

З наступного тижня МВС вводить нові екзаменаційні білети на отримання прав водія

З наступного тижня МВС вводить нові екзаменаційні білети на отримання прав водія
Екзамени на отримання водійських прав склада­тимуть за новими правилами і під наглядом відеокамер

Наступного тижня у сервісних центрах МВС відбудеться запровадження нових екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху. Про це повідомив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, інформують у прес-службі Головного сервісного центру МВС.

«У нас заплановано на наступному тижні запровадження нових екзаменаційних білетів з ПДР», - сказав Криклій і пояснив, що результати громадського обговорення нових білетів з ПДР «шалені»: було отримано понад 110 тис. різноманітних зауважень і пропозицій. До цього процесу, за словами Криклія, долучилися 11 тис. громадян з різних куточків України, в тому числі і з Криму.

«...до кінця року ми також обов'язково запустимо вже фіксацію як теоретичної, так і практичної частини іспитів на отримання посвідчень водія на камери. Будемо ліквідовувати ті корупційні компоненти, на які постійно скаржилися громадяни, і треба буде забувати про якусь навіть теоретичну можливість придбати права, не маючи знань», – наголосив керівник Головного сервісного центру МВС.

Таким чином, з 19 червня екзамен на отримання посвідчення водія складатимуть вже за новими білетами і під наглядом відеокамер. Експертна комісія сервісного центру Міністерства внутрішніх справ розробила 2,5 тис. нових запитань.

Завдання для різних категорій посвідчень відрізнятимуться. Майбутніх водіїв легковика не запитуватимуть про швидкість руху вантажівок чи глибину протектора на шинах фури. У білети додали питання щодо особливостей оформлення аварій, юридичної відповідальності водіїв і штрафів. Видалили вже неактуальні.

Повідомляється, що учасники екзаменів отримають 20 запитань, які комп'ютер добере в довільному порядку. Досі їх змінювали вручну. Камери фіксуватимуть, хто не відповідає чи помиляється більше двох разів. У подальшому таких не допустять до практичного іспиту. Їм не дадуть водійське посвідчення.

«Півстоліття ми складали на права за одними і тими ж білетами - харківськими або київськими. Вони застаріли. Будувалися так, щоб заплутати водія, а не перевірити, як він знає правила. Камери відеонагляду покращать ситуацію з іспитами. Раніше їх вже встановлювали в екзаменаційних класах. Після того успішність складання теоретичних екзаменів зросла на 30 відсотків. Очевидно, екзаменатор, який мав доступ до всіх комп'ютерів, маніпулював результатами», - повідомив експерт із безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв.

Однак експерти попередили, що нововведення не усунуть усіх недоліків у проходженні тестів. «Є проблеми з картинками до запитань. Вони повинні відтворювати те, що видно з місця водія. А показують вигляд збоку чи зверху. Практична частина іспиту, згідно з європейськими нормами, має тривати не менше 45 хвилин. А в нас - максимум 3 хвилини», - заявив Караваєв.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: