Вхiд на сайт
Авторизацiя

Поради українцям, аби заощадити на скасуванні роумінгу в ЄС

Поради українцям, аби заощадити на скасуванні роумінгу в ЄС


З 15 червня між країнами Євросоюзу було скасовано оплату за роумінг, відтак європейці тішаться, оскільки в них з'явилася можливість дешевше дзвонити, виходити в інтернет і відправляти СМС, натомість українцям, які подорожують Європою, варто взяти до уваги деякі аспекти надання послуг мобільного зв'язку в окремих країнах.

Як повідомляє ТСН, часи в Європі, коли у відпустці дитина могла подивитися в інтернеті кіно, а вже удома на батьків чекав рахунок на кругленьку суму, минули.

"Це прекрасно, що від роумінгу відмовилися, це була така дурниця! Зараз тільки треба переконатися, що інші країни не зловживатимуть новими правилами. Наприклад, що не будуть їздити в одні країни та купувати там дешевші тарифи, а потім постійно використовувати їх в дорожчих країнах", – розповідає житель Німеччини Антон Дрегерт.

Водночас зазначається, що купуючи місцеві сім-карти, українцям варто враховувати одну річ – деякі компанії продають "сімки" для використання тільки в одній країні, відтак варто уважно читати контракт.

Також можна запитати у продавця, чи працюватиме картка в іншій країні – до прикладу, купуючи мобільний пакет у Польщі, не завжди є шанс, що він працюватиме у Німеччині.

Крім того, існує обмеження обсягу інтернету – якщо в одній країні купувати SIM-картку зі 100 гігабайтами інтернету, дуже вірогідно, що за кордоном ви зможете використати тільки частину купленого трафіку. Тому необхідно уточнити – скільки інтернету ви зможете використати в країні призначення.

Нагадаємо, з 15 червня скасували плату за роумінг під час міжнародних дзвінків між країнами Євросоюзу, щоправда європейцям з інших країн платити доведеться у Швейцарії та у мережах деяких операторів на різних європейських територіях: в Андоррі, Монако, Сан-Марино та Ватикані.

Крім того, нещодавно президент Петро Порошенко заявив, що українська сторона веде переговори з Євросоюзом про скасування плати за мобільний роумінг.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: