Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті відбудеться гуцульський фестиваль «Берлибаський бануш»: подробиці від організаторів

На Закарпатті відбудеться гуцульський фестиваль «Берлибаський бануш»: подробиці від організаторів
Організатори Х-го ювілейного фестивалю «Берлибаський бануш» розповіли про особливості цьогорічного масштабного гуцульського дійства, яке відбудеться 14 травня у селі Костилівка, що на Рахівщині.

Туристів дивуватимуть оновленою програмою та багатьма «родзинками» заходу. Унікальними частинами популярного гуцульського фестивалю стане урочиста хода - парад гуцульського строю, ватра біля підніжжя скель Довбуша, а також районний конкурс на приготування кращого бануша.

Докладніше про програму гастрономічного фестивалю розповіла Інна Савляк, голова села Костилівка: «Оскільки наше село розташоване поміж скель Довбуша, ми плануємо розпочати «Берлибаський банош» запаленням ватри, дітки танцюватимуть гуцульський танок аркан та співатимуть пісні про Довбуша. Після чого проведемо ходу в національному одязі: постоли, запаски, вишиванки, сардаки, хустки, віночки… Буде відведено куточок, де кожен бажаючий зможе одягнути таке гуцульське вбрання та сфотографуватися в ньому».

Гостям фестивалю обіцяють і колоритну фотосесію біля скель Стрімчаків. Крім того, всі бажаючі зможуть придбати продукцію на згадку: настоянки, гуцульські вироби, сувеніри фестивалю тощо.

«Родзинкою» фестивалю стане районний конкурс на кращий бануш та корова Берлибашка.

Юрій Сас, депутат Рахівської районної ради, заступник голови ГО «Гуцульська столиця» додав: «Усі туристи матимуть змогу пофотографуватися в автентичному строю. Усі забави фестивалю дадуть можливість туристам поринути в гуцульську казку з присмаком бануша».

На Закарпатті відбудеться гуцульський фестиваль «Берлибаський бануш»: подробиці від організаторів


Найменування фестивалю походить від старої назви села Костилівка - Берлибаш. На заході гостей також дивуватиме і ярмарок гуцульських страв та вироби народних умільців.

Як зауважив Володимир Шепета, начальник відділу культури Рахівської РДА, із кожного села району запрошені колективи самодіяльності, які подарують відвідувачам неповторну святкову програму.

Також організатори планують конкурс на кращу коломийку, кращий одяг та на виконання мелодій на трембіті, а на завершення – виступ учасника популярного телешоу «Україна має талант» - гуцула-цимбаліста Петра Сказківа та феєричне етно-фаєр шоу.

Окрім фестивальних цікавинок, туристам обіцяють незабутні враження від краси закарпатських пейзажів та місцевого колориту.

Закарпатський кореспондент


На Закарпатті відбудеться гуцульський фестиваль «Берлибаський бануш»: подробиці від організаторів



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: